Exclusiv: Formaţia sălăjeană rock Ataria face carieră în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru zile la rând, rockerii de la formaţia sălăjeană Ataria au ocupat locul I în Rock Chart la Road Runner Records, cea mai mare casă de discuri de profil din SUA.Ataria a câştigat şi titlul de Nr.1 Weekly Rock Chart, deşi au fost înscrişi în competiţie numai de şase zile.

Formaţia Ataria, prea puţin cunoscută şi promovată la nivel naţional, a reuşit performanţa de a se clasa patru zile la rând pe locul I, la secţiunea Rock Charts, a casei de discuri Road Runner Records, cea mai importantă casă de discuri din SUA, care se ocupă de promovarea formaţiilor de heavy şi dead metal.

Rockerii de la Ataria au trimis un demo cu câteva din piesele lor, iar feed backul primit de la americani a fost unul de excepţie.

Lideri în topul cu greii rockului mondial

 „Am trimis un demo săptămâna trecută, iar din prima zi am ajuns în Top 100, a doua zi pe locul 27, iar de sâmbătă până marţi, inclusiv, am ocupat locul I. Astfel, am ocupat şi titlul de Nr.1 Weekly Rock Chart. Sunt aproximativ 1300 de formaţii în acest top, din întreaga lume. Jeremy Rosen, unul dintre directorii Road Runner Records, a rămas impresionat de soundul chitării de la piesa Nightmare”, spune  Nelu Brindea, liderul formaţiei Ataria.

Brindea a explicat pentru reporterul „Adevărul de Seară” că topurile zilnice şi săptămânale nu sunt făcute la întâmplare, iar clasamentul nu este dat doar de voturi online, ci şi de evaluările făcute de un grup restrâns  de specialişti. În momentul de faţă, Ataria ocupă locul II, în topul la zi, fiind detronaţi de trupa Nero Zero, din Canada.

„Chiar dacă am ajuns pe locul I, asta nu înseamnă automat că vom scoate un album la Road Runner Records. E foarte greu ca o trupă din estul Europei să ajungă să colaboreze cu această casă de discuri. Îmi amintesc că, în urmă cu câţiva ani, ni s-a refuzat un contrcat în Germania numai din cauza faptului că suntem români”, adaugă Brindea.

Road Runners Records este o casă de discuri înfiinţată în 1980, care promovează formaţii de rock, heavy şi death metal. De-a lungul timpului, casa de discuri a colaborat cu nume mari precum KISS, Dream Teather, Megadeth sau Nightwish.

Rockerii din Românaşi

Trupa Ataria s-a înfiinţat în urmă cu 10 ani, iar în momentul de faţă îşi înregistrează piesele într-un studio pe care Nelu Brindea, liderul formaţiei, şi l-a amenajat în propria casă, din satul Românaşi. Poziţia de lider obţinută la Road Runners Records vine ca o “recidivă” pentru această formaţie cvasi necunoscută în România, dar care în 2006 primea titlul de “the most original band in the Eastern Europe”, din partea revistei germane Undergroud Empire. Mai multe informaţii despre formaţie puteţi afla accesând site-ul www.ataria.ro, unde pot fi ascultate online şi câteva piese ale formaţiei.

Andy Ghost, solistul trupei Altar, spune că perfomanţa celor de la Ataria este una de excepţie. „Nu ştiu să mai fi ajuns vreo trupă românească de gen pe aceste loc, la Road Runners Records. Înseamnă că băieţii de la „Ataria” au ceva de spus şi sper că vor ajunge şi la următorul pas, iar casa de discuri le va oferi şi un contract”, spune Andy Ghost.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite