Eveniment internaţional la Jibou. Vezi aici programul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de artişti din 14 judeţe ale ţării, dar şi din Republica Moldova şi Bulgaria, vor face spectacol începând de mâine la Jibou, în cadrul celei de-a 25-a ediţii a Festivalului de folclor şi meşteşuguri populare "Someş, cântecele tale". Sărbătoarea va dura de mâine şi până sâmbătă.

La Jibou începe mâine, 4 august, cea de-a 25-a ediţie a Festivalului "Someş, cântecele tale", manifestare ce va aduna în oraşul din Sălaj peste 300 de dansatori, solişti vocali,  instrumentişti şi meşteri populari din 14 judeţe ale ţării şi din Republica Moldova şi Bulgaria. Prima activitate programată mâine este o dezbatere pe tema "Păstrarea şi perpetuarea folclorului autentic prin intermediul cercurilor de profil de la cluburile copiilor", ce va avea loc la Castelul Wesselenyi, acolo unde îşi are sediul Clubul Copiilor din Jibou - principalul organizator al festivalului.

Vineri, de la ora 15.00, prin centrul oraşului se va desfăşura o paradă a portului şi dansului popular, pe traseul BRD - Primăria Jibou - Catedrala ortodoxă. parada se va opri în faţa Casei orăşeneşti de Cultură, unde va avea loc, de la ora 15.30, deschiderea festivă, urmată, de la 16.20, pe scena instituţiei de cultură, de un spectacol-maraton al formaţiilor participante. Tot de la 16.20 încep în parcul din faţa Casei de Cultură atelierele de lucru din cadrul secţiunii dedicate meşteşugurilor artisitce tradiţionale. Vor lucra, sub privirile spectatorilor, meşteri populari în sculptură, pirogravură, pictură pe sticlă şi pe lemn.

Sâmbătă, ultima zi a festivalului, va fi deschisă de o altă paradă, ce va avea loc pe acelaşi traseu cu începere de la ora 12.00 şi care va fi urmată, de la 12.30, de spectacolul de gală şi festivitatea de premiere ce vor avea loc pe scena Casei de Cultură.

Festivalul este cuprins în programul activităţilor Ministerului Educaţiei şi este organizat de Clubul Copiilor Jibou, cu sprijinul Primăriei Oraşului, a Centrului de Cultură şi Artă Sălaj şi al Centrului de Cercetări Biologice Jibou.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite