Eveniment culinar în premieră mondială la Zalău: porc umplut cu curcan, gâscă, găină, raţă, bibilică, fazan, porumbel şi prepeliţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Friptura de porc nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion
Friptura de porc nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion

Carne de porc, curcan, gâscă, găină, raţă, bibilică, fazan, porumbel şi prepeliţă – toate dezosate şi împănate cu arome speciale - vor fi îmbinate de Mircea Groza, în premieră mondială, şi servite de Revelion, la Zalău.

Mircea Groza, directorul Complexului „Severus“ şi coordonatorul echipei „Nişte ţărani“, premiată la toate concursurile de gătit la care a participat, pregăteşte o surpriză culinară de excepţie de Revelion. Care, după toate probabilităţile, e o premieră mondială! El va găti doi purceluşi de lapte, pe care îi va umple cu o succesiune ameţitoare de alte opt feluri de carne de pasăre, începând cu un curcan şi continuând, în ordinea descrescătoare a mărimii, cu gâscă, găină, raţă, bibilică, fazan, porumbel şi prepeliţă. Inventatorul reţetei spune că, pentru a putea fi mâncată mai uşor, fiecare bucată din originalul preparat, realizat din carnea celor nouă animale, va fi dezosată. Înainte de asamblare, carnea va fi îmbogăţită cu arome speciale – secretul bucătarului – după care va fi aşezată în ordinea stabilită şi pusă la cuptor. Preparatul porc-curcan-gâscă-găină-raţă-bibilică-fazan-porumbel-prepeliţa va fi servit într-un cadru festiv clienţilor ce vor petrece Revelionul la Severus, alături de un sos de merişor şi afine.

Reţeta e de inspiraţie evreiească


Mircea Groza spune că ideea combinării celor nouă tipuri de carne într-un singur preparat i-a venit după ce a găsit o veche reţetă evreiască din zona localităţii sale de origine, Hida. La reţeta originală, el a adăugat purcelul (care lipseşte cu desăvârşire din bucătăria evreiască – n.r.) şi alte feluri de carne de pasăre. „Este vorba despre curcan umplut cu raţă şi cu pui, care este o veche mâncare evreiască din zona mea“, spune Groza, adăugând că tot procesul pregătirii spectaculosului fel de mâncare va fi înregistrat şi postat pe contul său de facebook. În funcţie de succesul pe care îl va avea la public, bucătarul va decide ce va face mai departe cu reţeta inventată de el.

Cifră:

9 feluri de carne vor compune originalul preparat marca Mircea Groza

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite