Eveniment: Poliţia Animalelor îşi începe activitatea în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Animalelor, structură societăţii civile ce apără drepturile animalelor, şi-a început, luni, activitatea şi în judeţul Sălaj, acesta fiind cel de-al şaisprezecelea centru teritorial judeţean din cadrul Inspectoratului General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor (IGPPA).

Potrivit Agerpres, Centrul Teritorial Sălaj al Poliţiei Animalelor are în prezent nouă angajaţi, alte opt posturi fiind vacante. Şeful Poliţiei Animalelor Sălaj va fi comisarul Eleonora Duma.

“Până în prezent avem 15 centre teritoriale la nivelul întregii ţări, urmând ca în decurs de trei luni de zile maxim să acoperim şi cealaltă parte a ţării. Poliţia Animalelor s-a înfiinţat preluând modelul ţărilor din spaţiul comunitar şi extracomunitar, unde există Poliţia Animalelor, care are un rol extrem de important şi activ", a precizat, la festivitatea de inaugurarea a festivitatea de inaugurarea a sediului şi începere a activităţii Poliţiei Animalelor Sălaj, Emilian Prodan, inspector general al IGPPA, citat de Agerpres.

Acesta a subliniat faptul că Poliţia Animalelor nu doreşte a se substitui vreunei autorităţi a statului în acţiuni de control şi în aplicarea sancţiunilor prevăzute de lege, ci are rolul de a continua demersurile prin care să solicite instanţelor judecătoreşti deschiderea unui proces ce are ca obiect pedepsirea celor care au cauzat suferinţe animalelor, în condiţiile în care există persoane care au zeci de amenzi pe care nu le plătesc şi nu sunt pedepsite în nici un fel.

Printre obiectivele pe care şi le propune Poliţia Animalelor, Emilian Prodan a menţionat rezolvarea problemei câinilor comunitari, sens în care există deja un proiect de crotaliere a tuturor câinilor, a accidentelor în care sunt implicate şi animale sau a animalelor maltratate de către stăpânii lor.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite