Eşti student şi vrei să munceşti la vară în Germania? Vezi aici ce trebuie să faci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Selecţia se va desfăşura în perioada 16 noiembrie -16 decembrie
Selecţia se va desfăşura în perioada 16 noiembrie -16 decembrie

Studenţii sau masteranzii care doresc  să lucreze, pe perioada vacanţei de vară, pot participa la o selecţie privind un loc de muncă  Germania. Oferta este valabilă doar pentru perioada vacanţei de vară 2012. Selecţia se va desfăşura în perioada 16 noiembrie -16 decembrie 2011,  la sediul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Potrivit organizatorilor, pentru a putea participa la această selecţie candidaţii trebuie să aibă statutul de masteranzi sau studenţi, să fie înscrişi la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, la curs de zi şi să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, să aibă cunoştiinţe  foarte bune de limba germană şi să poată să lucreze în Germania minim două luni.
Cei care doresc să se înscrie la această selecţie au nevoie de  o copie de buletin sau carte de identitate cu o valabilitate de minim şase luni, opţional copie paşaport, adeverinţă de la unitatea de învăţământ, în care să se specifice anul de studii şi ce tip de cursuri urmează,  dovada  acreditării  facultăţii în situaţia unei universităţi particulare, copie de pe foaia matricolă, recomadare de la unul din profesorii de cursuri şi trei poze tip paşaport.  Depunerea dosarelor şi testarea candidaţilor  se va desfăşura, în perioada 16 noiembrie -16 decembrie, în intervalul orar  9,00 -15,00 la sediul ANOFM, în cadrul Direcţiei Relaţii Internaţionale  Eures şi Mediere. Testările, la care vor fi supuşi candidaţii,  vor consta în două probe: scris şi oral.  La proba scrisă cei  în cauză vor avea de completat un chestionar în limba germană, iar la proba orală vor suţine un interviu. Studenţii care vor fi declaraţi admişi, în urma selecţiei,  vor putea afla date cu privire la viitorul loc de muncă începând cu mijlocul lunii aprilie 2012 şi vor trebui să anunţe în cazul în care nu doresc să accepte locul de muncă. Răspunsurile corecte la întrebările din chestionar şi rezultatele obţinute de candidaţi în urma testării vor fi afişate pe site - ul ANOFM în data de 17 decembrie 2011.

Pentru detalii, cei interesaţi pot accesa  siteul  www. anofm.ro,  secţiunea munca în străinătate.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite