Episod nou în lupta dintre Primăria Zalău şi Prefectură: terenul pentru "Mol"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura şi Primăria Zalău sunt în pragul celui de-al patrulea proces în intanţă, după ce consilierii locali municipali au respins ieri solicitarea prefectului de revocare a unei hotărâri de consiliu local.

Este vorba despre HCL nr.123/16.05.2011, prin care Consiliul Local Zalău aprobă dezmembrarea unui teren proprietatea privată a Statului Român, în vederea notării construcţiilor - staţie de carburanţi - de către SC Mol Romania Petroleum Products SRL Bucureşti. Prefectul Alexandru Vegh a declarat pentru Adevărul că "terenul respectiv este în proprietatea Statului Român, iar primăria poate cel mult să-l concesioneze, nicidecum să-l dea în proprietate cuiva". El precizează că juriştii Prefecturii vor pregăti documentaţia pentru a ataca hotărârea în contencios administrativ. "Din punctul nostru de vedere hotărârea este ilegală", susţine el.

De cealaltă parte, consilierii locali au votat ieri, în unanimitate, menţinerea poziţiei exprimată în hotărârea din luna mai.
Disputa în instanţă ar fi cea de-a patra din ultima perioadă dintre Primărie şi Prefectură. Prima a început anul trecut şi a avut ca şi temă stimulentele date de primărie angajaţilor, a doua a început tot anul trecut - în cazul atribuirii ilegale de locuinţe ANL, iar cea de-a treia are ca obiect hotărârea Consiliului Local prin care transportatorii judeţeni nu mai au voie să oprească în staţiile Transurbis.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite