Elevii şi profesorii vor fi monitorizaţi pe baza unor numere unice de identificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare elev, dar şi fiecare profesor, va primi, în perioada următoare, un număr unic de identificare, pe baza căruia vor fi înregistrate într-o aplicaţie informatică orele de la care a lipsit, indiferent că vorbim despre un elev sau despre un profesor, dar şi notele şi calificativele obţinute (asta doar în cazul elevilor).

Potrivit proiectului de standard tehnic postat pe site-ul Ministerului Educaţiei, o aplicaţie informatică în care se vor introduce aceste date, care ulterior vor fi centralizate - la nivel de şcoală, judeţ şi apoi la nivel naţionale, va fi pusă la dispoziţia unităţilor de învăţământ în perioada următoare.

De altfel, inspectorul şcolar general Ioan Abrudan spune că aplicaţia este deja disponibilă în Sălaj. "Este nevoie, însă, ca la acest soft să se adauge acele echipamente de monitorizare a absenţelor - cartelele de acces în unităţi şi sistemele de citire a cartelelor. Vom încerca să facem rost şi de aceste echipamente cât mai curând posibil. Nu am făcut-o până acum - deşi ele trebuiau să fie funcţionale de al începutul semestrului al II-lea (adică de luni, 16 ianuarie - n.r.) - deoarece am aşteptat ca ministerul să elaboreze acest standard tehnic, necesar dacă vrem ca aceste date să fie compatibile la nivel naţional", ne-a declarat Abrudan.

Pentru fiecare persoană, elev sau cadru didactic se va genera un număr de identificare unic, care va avea 11 poziţii. Prima poziţie va fi ocupată de cifra 1 în cazul elevilor, respectiv de cifra 2, în cazul profesorilor. În dreptul fiecărui număr, o persoană desemnată din fiecare şcoală va înregistra în aplicaţie notele şi absenţele - în cazul elevilor şi absenţele - în cazul profesorilor.

Inspectorul şcolar general mai spune că părinţii vor avea acces la această aplicaţie însă doar pentru a vizualiza datele referitoare la copiii lor.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite