Elevii romi din Sălaj vor burse de merit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar 50 dintre cei înscrişi vor fi norocoşi
Doar 50 dintre cei înscrişi vor fi norocoşi

80 de elevi romi din Sălaj concurează pentru o bursă între 185 şi 225 de lei pe lună, în cadrul proiectului „Educaţia copiilor romi-calea spre un loc de muncă stabil”. Ei se luptă cu alţi elevi din clasele VII – X din ţară.  

Elevii romi au posibilitatea de a primi o bursă din partea Agenţiei Naţionale pentru Romi. Din judeţul Sălaj s-au înscris în concursul naţional „Educaţia copiilor romi-calea spre un loc de muncă stabil” 80 de elevi, potrivit biroului de presă al Instituţiei Prefectului.

În fiecare judeţ se vor acorda 20 de burse – de la ediţia din anul precedent a concursului, şi încă 30 de beneficiari noi.

28 dintre elevii romi de clasa a VII-a şi-au depus dosarele  pentru bursă de merit, 35 din clasa a VIII-a, şi câte 4 de clasa a IX-a şi a X-a. Restul candidează pentru burse sociale. O bursă de merit aduce beneficiarului 225 de lei, câtă vreme cea socială 185 de lei pe lună.

Alin Lăcătuş, consilier în cadrul Biroului Judeţean pentru Romi Sălaj, a precizat că obiectivul proiectului este creşterea nivelului de educaţie al copiilor de etnie din mediul rural şi cel urban, pregătindu-i şi pentru piaţa muncii.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite