Elevii pierd două săptămâni din vacanţa de vară. Vezi aici cum se schimbă structura anului şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii sistemului de învăţământ vor ca anul şcolar să înceapă la 1 septembrie, iar vacanţa de iarnă şi cea de primăvară să fie prelungite, fiecare, cu o săptămână.

O nouă schimbare se pregăteşte în sistemul de învăţămân. Este vorba despre modificarea strucuturii anului şcolar, discutată săptămâna trecută într-o dezbatere organizată şi găzduită de Camera Deputaţilor şi la care a participat, din Sălaj, inspectorul şcolar general Ioan Abrudan. Potrivit acestuia, dezbaterea a avut loc „datorită semnalelor primite de parlamentari privind necesitatea unei astfel de modifciări”. Şeful învăţământului sălăjean susţine că modificarea structurii anului şcolar este o necesitate rezultată şi dintr-un sondaj de opinie realizat de Inspectoratul Şcolar în rândul elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice din judeţ.

Şcoala începe cu două săptămâni mai devreme

Ioan Abrudan spune că s-au discutat mai multe variante, însă cea acceptată în unanimitate este cea în care anul şcolar începe la 1 septembrie, se încheie în 15 iunie şi se păstrează numărul de săptămâni de cursuri de acum.

„Cele două săptămâni de vacanţă pe care le pierd copiii venind mai devreme la şcoală le recuperează în vacanţa de iarnă, care nu va mai fi de două săptămâni, ca acum, ci de trei, şi în vacanţa de primăvară, care va avea două săptămâni, faţă de una acum”, explică Abrudan.

Nu se revine la trimestre


În ciuda discuţiilor din ultima vreme potrivit cărora s-ar dori revenirea la împărţirea anului şcolar în trei trimestre, s-a rămas pe actuala structură, cu două semestre. Ele vor fi separate printr-o vacanţă intersemestrială, în prima săptămână a lunii februarie.
Chiar dacă noua structură a anului şcolar nu a fost cuprinsă într-un ordin de minsitru, Ioan Abrudan spune că „nu există absolut niciun impediment în calea aplicării ei imediate, adică de la 1 septembrie”.

Iată structura propusă:

Semestrul I


Cursuri – Joi, 1 septembrie 2011 – miercuri, 21 decembrie 2011
Vacanţă pentru clasele din învăţământul primar şi preşcolar în perioada 29 octombrie – 6 noiembrie
Vacanţa de iarnă: joi, 22 decembrie 2011 – duminică, 8 ianuarie 2012
Cursuri – luni, 9 ianuarie 2011 – vineri, 27 ianuarie 2012
Vacanţă intersemestrială: sâmbătă, 28 ianuarie 2012 – duminică, 5 februarie 2012

Semestrul al II-lea


Cursuri: luni, 6 februarie 2012 – vineri, 6 aprilie 2012
Vacanţă: sâmbătă, 7 aprilie 2012 – duminică, 22 aprilie 2012
Cursuri: luni, 23 aprilie 2012 – vineri, 15 iunie 2012
Vacanţa de vară: sâmbătă, 15 iunie 2012 – miercuri, 31 august 2012


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite