Elevii din Sălaj au primit pliante în loc de mere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma SC Bam Pam Impex SRL din Turda, care a câştigat licitaţia pentru şapte dintre cele opt zone din judeţ, nu a dus ieri merele în şcolile arondate. Copiii au primit, în schimb, pliante cu poze cu mere.

Dezamăgire, ieri, în rândul elevilor din Sălaj. În loc să primească, chiar şi aşa, cu o întârziere de trei luni, primul măr prin programul guvernamental „Fructe în şcoli“, copiii au trebuit să se mulţumească doar cu un pliant, în care, pe câteva pagini lucioase şi frumos colorate, li se spunea, în câteva fraze, cât de important este pentru sănătate consumul de fructe.

În această situaţie au fost elevii din majoritatea şcolilor din judeţ, deservite, conform contractului încheiat de Consiliul Judeţean, de firma SC Bam Pam Impex SRL din Turda, care a câştigat licitaţia pentru şapte din cele opt zone de acoperire în care a fost împărţit judeţul. În zona Şimleului, deservită de SC Symbi Prodcom SRL Ip, merele au ajuns ieri la copii.

Contactaţi de reporterul „Adevărul de Seară“, reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj nu au putut să ofere o explicaţie pentru ceea ce s-a întâmplat ieri. „Având în vedere faptul că termenul de livrare (5 ianuarie 2011 – n.r.) nu a fost respectat de către furnizor (SC Bam Pam Impex SRL Turda), Consiliul Judeţean Sălaj i-a solicitat acestuia un punct de vedere referitor la motivele care au determinat neîndeplinirea obligaţiei contractuale, însă nu am primit până în acest moment (astăzi la prânz) niciun răspuns official“, precizează reprezentanţii CJS. Ei dau, însă, asigurări, că livrarea merelor către şcoli va începe de astăzi. De altfel, din informaţiile pe care le-am primit de la directorii de şcoli, merele au ajuns în cursul zilei de astăzi la copiii.

Pliante de peste 17.000 de lei

În privinţa pliantelor distribuite ieri elevilor din judeţ, biroul de presă al Consiliului Judeţean informează că ele au fost realizate de instiţuţia pe care o reprezintă şi au costat 17.430 de lei, bani ce urmează, însă, să fie decontaţi din fondurile alocate de Guvern pentru acest program. Au fost tipărite 20.463 pliante, adică atâtea câţi elevi de clasele I-VIII sunt în judeţ.


Start întârziat cu trei luni

Programul „Fructe în şcoli“, finanţat de Guvernul României din fonduri europene nerambursabile, ar fi trebuit să înceapă la 1 noiembrie 2010, însă din cauza unor probleme cu licitaţia pentru desemnarea furnizorilor, startul oficial a fost dat abia ieri. Valoarea contractului încheiat cu cei doi furnizori, SC Bam Pam Impex SRL din Turda şi SC Symbi Prodcom SRL Ip se ridică, pentru acest an, la 456.734 de lei plus TVA.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite