Elevii despre “Eroii Sălăjeni şi faptele lor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii şi-au prezentat eseurile în Sala Porolissum. Foto: Prefectura Sălaj
Elevii şi-au prezentat eseurile în Sala Porolissum. Foto: Prefectura Sălaj

Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj a organizat miercuri, 1 iunie, în sala Porolissum a Consiliului Judeţean, un simpozion dedicat Zilei Eroilor, respectiv concursului de eseuri pentru elevii de gimnaziu şi liceu "Eroii sălăjeni şi faptele lor".

Concursul “Eroii sălăjeni şi faptele lor” a fost organizat de instituţie în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrului de Cultură şi Artă Sălaj.
Astăzi, de la ora 10.00, în Sala Porolissum a Consiliului Judeţean, elevii nominalizaţi pentru premiile acordate la concursul de eseuri şi-au prezentat lucrările.

De asemenea, fiecare participant la competiţie prezent a primit câte o diplomă de participare, înmânată de către subprefectul Onorica Abrudanu şi volume publicate la editura Caiete Silvane, din parte lui Daniel Săuca, directorul Centrului de Cultură şi Artă Sălaj.

"Avem o datorie sfântă: să ne cinstim eroii şi să nu-i lăsăm daţi uitării. Acest proiect vrea să aducă în atenţia noastră personalităţi şi eori care nu sunt chiar atât de cunoscuţi dar care au lăsat urme adânci în viaţa noastră şi în istoria locurilor noastre. Proiectul este dedicat eroilor neamului. Cu toţii ştim că mâine noi vom celebra ziua eroilor, deci le dedicâm lor acest concurs de eseuri, cu toată preţuirea şi cu tot respectul nostru", a precizat, în cuvântul său, subprefectului Onorica Abrudanu.

“Festivitatea de premiere a elevilor câştigători ai concursului de eseuri va avea joi, orele 12.00, în cadrul manifestărilor ce vor avea loc la Cimitirul Eroilor, cu prilejul Zilei Eroilor”, se arată într-un comunicat emis de Prefectura Sălaj. 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite