Elevii de la CNS sunt cei mai experimentaţi vorbitori de română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
230, din cei 255 de absolvenţi ai CNS,  sunt "utilizatori experimentaţi"
230, din cei 255 de absolvenţi ai CNS, sunt "utilizatori experimentaţi"

Mai mult de 70 la sută dintre absolvenţii de la Colegiul Naţional Silvania din Zalău au obţinut calificativul de „experimentat” la proba orală de limba română. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la Grupul Şcolar din Crasna.

2397 de concurenţi au participat la proba orală de limba şi literatură română a Bacalaureatului 2011, în judeţul Sălaj, în perioada 6 – 8 iunie. Dintre aceştia, 1464 s-au dovedit a fi „utilizatori experimentaţi”, 636 „avansaţi”, iar 297 s-au descurcat mai puţin bine, fiind înregistraţi ca „utilizatori medii”.

Potrivit informaţiilor primite de la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj, cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii de la Colegiul Naţional Silvania (CNS), din Zalău. Astfel, din cei 255 de absolvenţi de la CNS, nu mai puţin de 230 au fost declaraţi „utilizatori experimentaţi”, 24 „avansaţi” şi doar unul ca „utilizator mediu”.

La polul opus s-au situat absolvenţii de la Grupul Şcolar Crasna, unde, din 115 concurenţi, doar 27 au ieşit din examen ca „utilizatori experimentaţi”, 46 „avansaţi” şi 41 „medii”.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite