Elevă din Jibou, prefect pentru o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Adina-Moldovan, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Ioan Agârbiceanu” din Jibou, a fost selectată să îndeplinească funcţia de „Prefect pentru o zi” în luna martie, în cadrul campaniei iniţiate de Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj.

Eleva a participat joi, 17 martie, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj, la activităţile incluse pe agenda de lucru a prefectului Vegh Alexandru, printre acestea numărându-se şi masă rotundă „Medicina de familie în judeţul Sălaj – realităţi şi perspective”.

De asemenea, „prefectului pentru o zi” i-a fost prezentată organigrama instituţiei, precum şi modul în care sunt organizate şi funcţionează departamentele acesteia.

„A fost o experienţă deosebită, pa care am privit-o, încă de la început, ca pe o provocare. Înainte de a veni aici ştiam foarte puţine despre Instituţia Prefectului însă, din ceea ce am aflat azi, mi-am dat seama că prefectul face o muncă foarte complexă. A fost prima mea tangenţă cu administraţia publică, în urma căreia pot spune că nu exclud ideea unei viitoare cariere în domeniul administraţiei”, a precizat Cristina Adina-Moldovan.

La finalul zilei de lucru, prefectul Vegh Alexandru i-a înmânat elevei din Jibou o diplomă de participare şi o medalie.

Proiectul „Prefect pentru o zi” va continua şi în luna aprilie, când ultimul licean selectat pentru a îndeplini onorific această funcţie va fi invitat la sediul instituţiei, pentru a petrece o zi alături prefectul Vegh Alexandru.

„În cursul lunii mai, toţi cei şase elevi participanţi la campanie vor lua parte la festivitatea de încheiere a campaniei, unde îşi vor prezenta consideraţiile privind experienţa trăită în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite