Ecologie în praf de cretă. Copiii din Zalău au participat la un concurs cu teme de protecţia mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concursul de desene pe asfalt a fost organizat de RFV Distriterm. Foto: RFV Distriterm
Concursul de desene pe asfalt a fost organizat de RFV Distriterm. Foto: RFV Distriterm

Distracție, joc, mânuțe pline de praf de cretă, rochii din materiale reciclabile și căldură – așa se poate caracteriza evenimentul intitulat Eu și familia într-un mediu curat și sănătos, organizat astăzi de către RFV SA Distriterm.

Furnizorul de energie termică în Zalău a asigurat voie bună și clipe pline de învățăminte pentru 150 de elevi ai Școlii Generale Corneliu Coposu din apropierea punctului termic nr. 41. "Copii au avut parte de momente memorabile înaintea începerii vacanței de vară: au avut ocazia să conștientizeze importanța ocrotirii mediului și au înțeles că deja la această vârstă pot contribui la păstrarea curățeniei în orașul în care trăiesc", se arată într-un comunicat al RFV.

În prima parte a evenimentului elevii și-au pregătit mâinile și degetele prin jocuri în comun coordonate de reprezentanții firmei RFV, după care în urma deschiderii oficiale a concursului, s-au creat 7 grupe, elevii având la dispoziție 30 de minute ca să deseneze pe asfalt cu tema familiei îmbinat cu mediul curat și sănătos. Între timp ceilalți participanți și-au prezentat creațiile (jucăriile, obiectele și hainele) făcute din diferite materiale reciclabile.

În timp ce juriul analiza expoziția și desenele, copii au răspuns la întrebări legate de energie, apă, caldă și încălzire, fiind premiate în urma răspunsurilor corecte.

La final s-a anunțat premianții concursului în două categorii. "Pentru cel mai bun desen premiul I. a fost acordat elevilor din clasa a III.-a A (Bucuria Pământului), iar următorii în rând au fost reprezentanții clasei a IV-a D (Reciclare selectivă) și copii din clasa a IV-a B (Altă viață). Tot în această categorie mențiunea a fost acordată clasei a III-a C (Familia care face curățenie). La a doua categorie a obținut locul 3 creația Acvariu – clasa a IV-a C, locul 2 creația Costum de plajă – clasa a IV-a A, iar cu cea mai reușită creație, Palmier, a fost desemnată eleva clasei III. B", mai precizează reprezentanţii furnizorului de energie termică în Zalău.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite