E oficial: bilete de autobuz din Zalău se scumpesc cu 33 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat, în urmă cu câteva momente, majorarea preţului la biletele şi la abonamentele pentru transportul în comun. Majorarea, care depăşeşte în cazul biletelor 33 de procente, se va aplica începând cu 1 octombrie - susţine primarul Radu Căpîlnaşiu.

Un bilet va costa 4 lei, de la 3 în prezent


Consilierii locali au aprobat astăzi cererea operatorului de transport în comun, Transurbis, de majorare a tarifelor la biletele şi abonamentele pe autobuz. Pe un bilet cu două călătorii vom plăti, astfel, începând cu 1 octombrie, 4 lei, faţă de trei lei în prezent, asta însemnând o majorare cu 33,34 la sută. Un abonament va costa 60 de lei, faţă de 53 acum, iar elevii şi persoanele cu handicap vor scoate din buzunar pentru abonamente 50 de lei (de la 41, respectiv 40 până acum).


Consilierii PDL au votat împotrivă


Pentru majorarea preţului călătoriilor cu autobuzul în Zalău au votat 17 dintre cei 20 de consilieri municipali prezenţi la şedinţa de astăzi. Împotrivă au fost doar trei, toţi de la PDL. Cel mai înverşunat combatant al proiectului propus de conducerea primăriei a fost Gabriel Margin, care a cerut socoteală directorului Transurbis cu privire la motivele acestei majorări atât de accentuate, cu atât mai mult cu cât a crescut cu 60 la sută şi subvenţia acordată de Consiliu Local operatorului de transport în comun. Margin a sugerat că această majorare nu ar face altceva decât să alimenteze fondul de salarii al societăţii, care a crescut cu 25 la sută în ultimii doi ani. El a propus ca biletele şi abonamentele să se scumpească cu cel mult 17 la sută, procentul de inflaţie dat de Institutul Naţional de Statistică penru domeniul servicii.


Retorica lui Margin a fost susţinută şi de colegii săi de partid Vasile Filip şi Silviu Mureşan. În zadar, însă, pentru că reprezentanţii primăriei şi ai Transurbis i-au convins pe ceilalţi consilieri că majorarea de preţ este justificată de creşterea TVA şi a preţului carburantului, astfel că proiectul a fost abrobat cu majoritate de voturi.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite