După "modelul" Guvernului, Consiliul Judeţean le-ar putea lua primăriilor "sumele compensatorii" date luna trecută şi necheltuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, a declarat astăzi că aşa cum Guvernul Ponta a anunţat că va lua banii necheltuiţi din conturile primăriilor cadorisite la începutul lunii aprilie cu bani alocaţi politic, şi Consiliul Judeţean va face acelaşi lucru cu primăriile din judeţ "uitate" de Guvernul Ungureanu, dar compensate parţial de Consiliul Judeţean.

"Dacă sunt bani necheltuiţi şi care nu pot fi cheltuiţi prin cele două modalităţi pentru care au fost alocaţi - plata unor arierate şi pentru partea de cofinanţare a unor proiecte - banii vor fi retraşi. Va fi acelaşi tratament şi pentru unii şi pentru alţii", a declarat Marc.

Printr-o controversată hotărâre de guvern, care a stat şi la baza moţiunii care a dus la căderea Cabinetului Ungureanu, 33 de primării din judeţ, cele mai multe dintre ele pedeliste sau udemeriste, au primit alocări pentru plata unor datorii acumulate ori pentru confinanţări în proiecte europene. Cum 28 de primării PSD şi PNL au fost lăsate complet pe dinafară, deşi aveau, şi acestea, datorii şi cofinanţări de asigurat, Consiliul Judeţean a aprobat ulterior, nu fără controverse, o hotărâre prin care a alocat bani şi celor 28 de unităţi administrativ - teritoriale. Sumele au fost, însă, de aproximativ patru ori mai mici decât cele alocate de guvern, dar chiar şi aşa, cu un total de 1,4 milioane de lei, Consiliul Judeţean şi-a golit prin această măsură fondul de rezervă.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite