După ce şi-a atacat colegii şi personalul medical, un pacient schizofrenic a dat foc salonului în care a fost izolat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a dat foc unei saltele din salonul în care era izolat
Bărbatul a dat foc unei saltele din salonul în care era izolat

S-a întâmplat în weekend la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Jibou, unde un pacient diagnosticat cu schizofrenie paranoidă a reuşit să incendieze salonul în care se afla, în incident una dintre asistentele de acolo alegându-se cu arsuri serioase.

Pacientul piroman este un bărbat de 52 de ani, din localitatea Badon, comuna Hereclean, cunoscut ca având şi afecţiuni psihiatrice grave, dar şi cu antecedente ca piroman. Potrivit informaţiilor primite de la Kavasi Ildiko, inspector de specialitate în cadrul centrului de la Jibou, bărbatul a fost internat chiar şi la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă din Ştei (fostul Dr.Petru Groza), judeţul Bihor, acolo unde sunt găzduiţi pacienţii care au, pe lângă afecţiuni psihiatrice, şi probleme cu legea, dar din anumite motive a fost externat şi dus la Jibou, petrecând o perioadă şi la Secţia de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

"Client" al spitalului - închisoare de la Ştei

Bărbatul are "experienţă", se pare, şi în incendieri, provocând, în trecut, incendii atât la domiciliul său din Badon, cât şi la centrul din Jibou.
Cel din urmă incendiu provocat de acesta, mai exact cel de sâmbătă de la Jibou, a avut loc în momentul în care pacientul a devenit agresiv cu ceilalţi pacienţi şi cu personalul medical, luându-se decizia izolării lui. "La 20 de minute după ce a fost izolat, s-a constatat că iese fum din salonul în care se afla, deşi i se luaseră chibriturile şi ţigările înainte de a intra. Probabil i-a dat cineva pe geam, iar el le-a fososit pentru a da foc la saltea", ne-a declarat inspectorul centrului. Kavasi Ildiko povesteşte că personalul a intervenit imediat şi l-a scos din salonul plin de fum şi flăcări înainte de a apuca să se rănească, deşi a opus rezistenţă. Mai puţin norocoasă a fost una dintre asistentele care s-a luptat cu el să-l scoată din flăcări şi care s-a ales, astfel, cu arsuri pe picioare, fiind transportată imediat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. La faţa locului a intervenit şi Secţia de pompieri Jibou, care a lichidat incendiul.

S-a cerut transferul la o unitate de maximă siguranţă

Pacientul piroman se află încă la centrul din Jibou, însă conducerea instituţiei a început demersurile pentru transferarea lui într-o unitate cu un grad mai mare de securitate. "Am făcut adresă la forul nostru tutelar, Direcţia Generală de Asistenţă Socială, prin care solicităm internarea lui într-o unitate de maximă siguranţă", ne-a mai spus inspectorul.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite