Drumurile judeţene rămân înzăpezite dacă ninge în curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumurile naţionale vor fi curăţate de firmele de anii trecuţi
Drumurile naţionale vor fi curăţate de firmele de anii trecuţi

Consiliul Judeţean încă nu a publicat pe SEAP invitaţia de participare la licitaţie pentru firmele interesate de întreţinerea drumurilor judeţene de nivel I din Sălaj pe durata iernii. Informaţia a fost făcută publică în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefecural, desfăşurată vineri, 21 octombrie, la Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj.

Potrivit datelor primite de la biroul de presă al Instituţie Prefectului, Mircea Ghiurco, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean, a explicat că documentaţia de atribuire abia acum se află la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, spre aprobare, în vederea publicării pe SEAP a invitaţiei de participare la licitatie. Prefectul Vegh Alexandru a cerut urgentarea procedurilor premergătoare semnării contractului, pentru a evita apariţia de probleme de trafic pe drumurile din judeţ, în cazul unor ninsori.

În ceea ce priveşte celelalte categorii de drumurile judeţene, Mircea Ghiurco a precizat că, la fel ca şi în sezonul trecut, cele care clasificate în nivelurile II, III şi IV vor fi întreţinute de către comunele pe care le traversează, instituţia urmând să aloce administraţiilor locale sumele necesare.
 
Tot la întâlnirea de vineri, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Zalău, Mircea Crişan, a spus că activitatea de deszăpezire pe drumurile naţionale din judeţ se va face în baza contractelor multianuale existente. La nivelul judeţului sunt cinci baze de deszăpezire (Zimbor, Meseş, Bocşa, Nuşfalău şi Jibou), în care utilajele vor fi aduse începând cu luna noiembrie. Porţiunile de drum aflate în reabilitare vor fi întreţinute de către firmele care realizează lucrările pe tronsoanele respective.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite