Dragoş, motociclistul care a murit pe Topa, se trage din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Boros
Dragoş Boros

Tatăl lui Dragoş Boros, tânărul de 29 de ani care şi-a pierdut viaţa marţi seara într-un accident de motocicletă pe dealul de la Topa Mică, este medic de familie în Sălaj.

Dragoş Boros, motociclistul care a murit marţi seara pe Topa după ce dispecerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Cluj a uitat să trimită SMURD-ul, se trage din Sălaj. Tatăl său, Călin Boros, este medic de familie în comuna Cizer, îngrijindu-se de sănătatea oamenilor de acolo încă din 1987.

Tânărul, în vârstă de 29 de ani, locuia, însă, împreuna cu mama şi cu fratele lui la Cluj Napoca, unde va fi şi înmormântat mâine, sâmbătă, 15 septembrie.

Mama motociclistului mort la Cluj: „2.000 de lei face viaţa unui om? Aceşti oameni nu au ce căuta la Ambulanţă!“

Legat de împrejurările în care a murit motociclistul, mama lui Dragoş Boros, Doina, povesteşte că fratele lui, Andrei aplecat la 19.00 din Cluj şi a ajuns la locul accidentului după 20 de minute. "Şi nu a mers cu Audi, ci cu Ford Ka. Mă suna de acolo: <<Mamă, nu ajunge ambulanţa! Ce să fac!>>A juns Poliţia, Criminalistica, au ajuns şi alţi prieteni de-ai lui Dragoş, numai Ambulanţa nu era acolo La un moment dat poliţistul de la faţa locului a sunat şi la ambulanţă şi le-a spus: <<Veniţi odată că vă linşează lumea de aici!>> Au venit, dar prea târziu. I-au pus de formă ceva drenuri, să nu zică că nu au făcut nimic". Femeia vrea ca angajaţii de la Ambulanţă să fie daţi afară: „15 minute se face cu girofarul de la Cluj-Napoca până acolo.  E revoltător să întârzie aşa. Aceşti oameni nu au ce căuta la Salvare. Nu ştiu dacă voi face plângere, mai întâi îmi îngrop băiatul şi apoi vedem".

A murit sub ochii prietenilor


Clujeanul Dragoş Boros a fost împreună cu doi prieteni în timp ce s-a întâmplat tragicul accident. Ei au pornit pe drumul care duce din Cluj-Napoca spre Zalău, care trece printr-o zonă cu mai multe curbe periculoase.  „Am plecat împreună din Cluj-Napoca. Când am început urcarea pe Dealul Topii mi-a zis să urc cu celălalt motociclist care a venit că vrea să meargă tare, să nu păţesc eu ceva", povesteşte o prietenă de-a lui Dragoş momentul care i-a salvat viaţa. „La un moment dat, am decis să ne întoarcem la Cluj. Până să apucăm noi să întoarcem, el a şi pornit. Ne-a luat-o în faţă cu o jumătate de minut", povesteşte fata, care a dorit să rămână anonimă. Ea spune că a mai fost pe motocicletă cu el şi avea totală încredere în Dragoş. „Nu era începător. Aveam încredere în el. Am fost de multe ori cu el pe motocicletă şi nu-mi era frică. Accidentul s-a întâmplat în pantă, într-o curbă. Nu am văzut nimic pe carosabil să mă facă să cred că ar fi evitat ceva şi din cauza asta s-ar fi produs accidentul", a explicat clujeanca. Dragoş plănuise cu prietenii să meargă în weekend la pescuit. „L-am găsit răsurnat. Primul apel s-a făcut la 18.58. Fratele lui a plecat la 7 din Cluj-Napoca şi a ajuns înaintea Ambulanţei. Oamenii prezenţi au dat nenumărate apeluri la 112 şi femeia de acolo i-a repezit că de ce tot sună, ca mai durează. Au venit după o oră", mai arată aceasta. 

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite