Dosare cu vechime în sertarele poliţiei Sălaj. Autorii lor - în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.250 de infracţiuni cu autor necunoscut au avut de rezolvat în 2010 poliţiştii sălăjeni. 44 încă nu au fost soluţionate. De la începutul anului 2011, încă 159 de astfel de cazuri au fost cercetate de oamenii legii. Furtul bijuteriilor din Complexul Silvania, cel mai grav caz din ultimii 20 de ani, a rămas încă nesoluţionat.

În majoritatea celor 1.251 de cazuri înregistrate la începutul anchetei cu autor necunoscut, poliţiştii au reuşit să găsească făptaşii. Există însă şi cazuri, unele petrecute şi în urmă cu aproape şase luni, în care poliţiştii abia au reuşit să întocmească o listă de suspecţi. În momentul de faţă, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) mai există 44 de infracţiuni care nu au fost soluţionate de anchetatori.

„1.251 de infracţiuni, printre care două omoruri, o lovitură cauzatoare de moarte, trei violuri şi 19 tâlhării, au fost înregistrate în 2010, dar până la sfârşitul anului au fost soluţionate 1.207”, explică Mariana Cristea, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Reprezentantul Poliţiei susţine că niciun crimnal sau violator nu se mai află în libertate, deoarece, în aceste cazuri, infractorii au fost găsiţi în scurt timp.

Hoţii de bijuterii sunt încă în libertate

Nu acelaşi lucru se poate spune despre autorii de furturi. Cel mai dificil caz din ultimele două decenii, după cum spunea Iosif Ghiurca, şeful IPJ Sălaj, este cel al furtului de bijuterii din magazinul Silvania.

Furtul a avut loc la începutul lunii octombrie, dar nici până astăzi anchetatorii nu au indicat un suspect. În noaptea de 5 spre 6 octombrie, persoane necunoscute au intrat la etajul I al complexului comercial şi au furat mai mult de două kilograme de bijuterii din aur, a căror valoare depăşeşte 230.000 de lei.

„Ancheta este încă în plină desfăşurare. Am verificat mai multe piste şi am avut mai multe cercuri de suspecţi. Tot ce pot să vă spun  este că cercetările noastre se concentrează, în momentul de faţă, pe patru suspecţi“, spune Ghiurca.

Locul 39 pe ţară la AN-uri

Iosif Ghiurca susţine că Sălajul continuă să rămână unul din cele mai sigure judeţe din ţară. „Potrivit unui raport întocmit de oficialii Inspectoratului General al Poliţiei, Sălajul are printre cele mai puţine cazuri cu autor necunoscut din România. În funcţie de numărul acestor dosare, suntem pe locul 39 în topul IGPR“, susţine inspectorul şef al IPJ Sălaj.

Cifre:

1.251

de cazuri cu autor necunoscut au fost înregistrate în 2010 la IPJ   Sălaj.

 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite