Dosar penal pentru un şofer care a lovit două fete pe trecerea de pietoni, după care a plecat fără să anunţe Poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer din Şimleu este cercetat penal după ce joi, 19 ianuarie, a lovit uşor pe o trecere de pietoni două tinere şi a părăsit locului accidentului fără să anunţe Poliţia, după ce fetele au refuzat să fie transportate la spital.

Potrivit poliţiştilor, incidentul a avut loc joi dimineaţa, în jurul orei 07,50. Bărbatul,  M. Dumitru, 46 ani, din Şimleu Silvaniei, se afla la volanul autoturismului proprietate personală, circulând pe strada Simion Bărnuţiu. În zona unei treceri de pietoni, marcată şi semnalizată corespunzător, nu a acordat prioritate de trecere unor tinere, de 16, respectiv 17 ani, care s-au angajat în traversarea străzii, rănindu-le uşor. "Fetele nu au acuzat dureri, motiv pentru care au refuzat să fie transportate la spital, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără a anunţa poliţia de producerea acestuia", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Sălaj.

Mai târziu, însă, după aproximativ două ore de la accident, fetele s-au dus la spital acuzând dureri în diferite zone ale corpului, iar unitatea medicală a anunţat poliţia. Oamenii legii l-au identificat repede pe bărbatul care a produs accidentul şi l-au testat cu aparatul alcooltest, constatându-se că, în momentul producerii accidentului, acesta nu se găsea sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei.

Poliţiştii le reamintesc conducătorilor auto că în cazul implicării într-un accident de circulaţie, în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane sunt obligaţi să anunţe imediat Poliţia, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite