Doi sălăjeni au fost admişi la Institutul Naţional al Magistraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cursa pentru un loc la INM s-au înscris 20 de sălăjeni
În cursa pentru un loc la INM s-au înscris 20 de sălăjeni

Doi sălăjeni au fost admişi zilele pentru a-şi face stagiul ca judecători sau procurori în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii. Ei vor face doi ani de stagiu, după primul urmând să opteze, în ordiena mediilor şi în raport cu numărul posturilor disponibile, pentru o funcţie de judecător sau de procuror.

Cu toate că de testul grilă eliminatoriu au trecut cinci candidaţi din Sălaj, doar doi dintre ei au fost declaraţi, în final, admişi. Este vorba despre Dan Adrian Chiş, admis pe locul 112 cu media 7,938, şi despre Ioan Călin Sabou, intrat al 128-lea, cu media 7,887.
Consiliului Superior al Magistraturii a scos anul acesta la concurs 200 de posturi de auditori de justiţie, 100 dintre ele fiind alocate funcţiei de judecător şi 100 pentru procurori. Cursurile durează doi ani, după primul an cei două de candidaţi din întreaga ţară declaraţi admişi la începutul acestei săptămâni urmând să opteze, în ordiena mediilor, pentru o funcţie de judecător sau de procuror. La capătul celor doi ani de stagiu, ei vor fi repartizaţi pe locurile vacante existente în instanţele din ţară.

Citeşte şi Cinci zălăuani în cursa pentru Institutul Naţional al Magistraturii

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite