Doi copii s-au jucat cu focul şi au lăsat animalele gospodăriei fără mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii s-au jucat cu chibriturile
Copiii s-au jucat cu chibriturile

S-a întâmplat în acest weekend, când doi copii, unul de cinci, altul de şapte ani, din localităţi diferite, s-au jucat cu chibriturile, fiecare acasă la el, şi au "reuşit" să provoace incendii pentru a căror lichidare a fost nevoie de intervenţia pompierilor.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, ambele incidente s-au petrecut sâmbătă, 8 septembrie. Primul a avut loc la Şimleu Silvaniei, unde o fetiţă de şapte ani a rămas nesupravegheată şi s-a jucat cu chibriturile, incendiind proximativ 0,5 tone de plante furajere. Pentru stingerea flăcărilor a fost solicitată să intervină Secţia de Pompieri din Şimleu Silvaniei.

Un incident aproape la indigo a avut loc, tot sâmbătă, şi la Cristolţ. Fiul proprietarului unei gospodării, în vârstă de numai cinci ani, lăsat şi el nesupravegheat, s-a jucat cu chibriturile şi a incendiat o căpiţă de fân, flăcările distrugând aproximativ o tonă de plante furajere. La faţa locului au intervenit pompierii Secţiei Jibou.

Ieri după masă, Secţia Şimleu a intervenit şi pentru a stinge un incendiu izbucnit la o anexă (şură) a unei gospodării din localitatea Pericei. Cauza probabilă de incendiu a fost o ţigară aruncată aprinsă. Au ars 32 de metri pătraţi din acoperişul şurii şi mai multe elemente şi materiale din acoperiş.

Weekend-ul trecut a stat şi sub semnul incendiilor de vegetaţie. În cele trei zile de la sfârşit de săpătmână au avut loc nu mai puţin de 11 astfel de incidente, şi anume:
-07.09.2012, strada Iaşului Zalău- a intervenit Detaşamentul de pompieri Zalău , au ars 0,7 ha vegetaţie uscată ;
-07.09.2012 localitatea Cizer- a intervenit Secţia de pompieri Şimleu arzând 3 ha de veg. uscată;
- 07.09.2012 Stupini - a intervenit Garda nr.3 Hida şi în sprijin Secţia de pompieri Jibou- o persoană neidentificată a dat foc la vegetaţia uscată, iar din cauza vântului incendiul s-a extins la pădurea din apropiere arzând aproximativ 30 ha de veg. uscată, 25 ha de litieră şi 5 ha de coronament;
- 08.09.2012 Stupini – Garda de intervenţie nr. 3 Hida au ars aproximativ 2,5 ha de litieră pădure;
- 08.09.2012 localitatea Surduc- Secţia de pompieri Jibou au ars aproximativ 4 ha de veg. uscată;
- 08.09.2012 localitatea Rona- a intervenit Secţia de pompieri Jibou, au ars circa 0,5 ha vegetaţie uscată;
- 08.09.2012 Zalău, strada Dealul Morii- a intervenit Detaşamentul de pompieri Zalău, au ars 2,5 ha vegeţatie uscată;
- 09.09.2012 localitatea Ciumărna- a intervenit Detaşamentul de pompieri Zalău, a ars circa 1 ha de vegetaţie uscată;
- 09.09.2012 Jibou- Secţia de pompieri Jibou, au ars aproximativ  4 ha vegetaţie uscată;
- 09.09.2012 localitatea Bădăcin- Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei, au ars circa 5 ha de vegetaţie uscată;
- 09.09.2012 localitatea Glod- Garda nr.2 Ileanda au ars circa 0,4 ha de vegetaţie uscată.

Potrivit reprezentaţilor ISU Sălaj, de la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate un număr de 310 arderi necontrolate (ponderile cele mai mari fiind în lunile martie 76 şi în august 48), majoritatea având loc în mediul rural.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite