Doi jandarmi zălăuani au fost premiaţi în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Dîrjan şi Virgil Gherman, subofiţeri în cadrul Jandarmeriei Sălaj au primit diplome de onoare din partea Ministrului Secretar de Stat, Chestorul  Ioan Dascălu şi Inspectorului General al Jandarmeriei Române colonel Costel Gavrilă în Afganistan.

Din cei 66 de jandarmi români din detaşamentul care participă în Afganistan la misiunea de instruire NATO Training Mission-Afganistan (NTMA) doi sunt din judeţul Sălaj. Cei doi zălăuani Gabriel Dârjan şi Virgil Gherman, subofiţeri în cadrul Jandarmeriei Sălaj, fac parte din detaşamentul de jandarmi, care activează încă din luna aprilie în Afganistan.

Diplome de onoare

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor, direcţia Informare şi Relaţii publice, jandarmii  aflaţi în misiune în Afganistan au primit o vizită de lucru. Jandarmii au primit la sfârşitul lunii trecute diplome şi aprecieri din partea secretarului de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, chestorul de poliţie Ioan Dascălu şi Inspectorului General al Jandarmeriei Române, colonelul Costel Gavrilă. Scopul vizitei a fost de a avea întâlniri directe cu militarii contingentului care sunt în misiune în Afganistan, de a observa modul în care s-au instalat în taberele din centrele de pregătire. Premierea celor doi sălajeni este un motiv de mândrie pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj, din zona Ardealului  în contingentul din Afganistan sunt doi sălajeni, trei jandarmi din judeţul Cluj şi doi din Sibiu.

Aceasta este prima misiune desfăşurată de Jandarmeria Română sub egida NATO iar cei doi sălajeni sunt plecaţi în misiune încă din luna aprilie pentru a fi intructori pentru poliţiştii afgani. Unul din jandarmi premiaţi, Gabriel Dîrjan lucrează în jandarmerie încă din 2003 iar acasă îl aşteaptă familia şi o fetiţă de un an şi deşi îi este dor de casă va mai aştepta până să îşi vadă familia până în luna octombrie. Acesta a declarat pentru ADS la plecare în misiune la sfârşitul lunii aprilie “În primă fază, familia nu a fost deloc încântată de decizia mea de a pleca în Afganistan. Le era teamă că voi păţi ceva. Dar nu am putut refuza această provocare, pe care o consider un pas înainte în carieră. Participarea la o misiune internaţională validează experienţa şi capacitatea unui jandarm”.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite