Doar zece femei au câştigat mandate de consilier pe listele PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Paul, la alegerea în funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei
Andreea Paul, la alegerea în funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei

Zece femei din Sălaj au reuşit să îşi facă loc printre bărbaţi pe listele PDL şi să şi câştige mandate de consilieri locali la alegerile din 10 iunie.  Gradul mic de reprezentare a femeilor în viaţa politică din Sălaj este apreciat de Andreea Paul, şefa Organizaţiei de Femei a PDL, drept "îngrijorător".

Numele lor a fost menţionat de fostul consilier pe probleme economice al prim-miniştrilor Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu, Andreea Paul, care este şi preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL Sălaj. Este vorba, astfel, despre Simona Imre - Nuşfalău, Ludovica Ianchiş - Bălan, Victoria Mureşan - Hereclean, Viorica Ghiuruţan - Românaşi, Anamaria Ticus - Treznea, Mariana  Aghireşan - Meseşenii de Jos, Mara Contiş - Poiana Blenchii, marioara Lupou - Plopiş şi Szabo Marta şi Angela Lipo - Şimleu Silvaniei.

Deşi le adresează felicitări celor zece, şefa femeilor pedeliste se declară îngrijorată de raportul "îngrijorător" privitor la reprezentarea femeilor în politică în judeţul Sălaj. "Statistica rece spune că doar o femeie din 15 a câştigat mandatul de consilier local din partea PDL în județul Sălaj. Raportul este îngrijorător privind accesul femeilor în funcții publice. Cu toate acestea, un gând bun adresez tuturor femeilor care au îndrăznit să facă pasul în viața publică. Pe cele care au pierdut de această dată le îndemn să persevereze, inclusiv pe cele două femei care au candidat la demnitatea de primar, în Hereclean, pe Mureşan Victoria, şi în Dobrin, pe Crişan Maria", spune Andreea Paul.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite