Doar doi candidaţi s-au înscris în cursa pentru şefia Poliţiei Locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar doi candidaţi s-au înscris la concursul pentru şefia Poliţiei Locale (foto arhivă)
Doar doi candidaţi s-au înscris la concursul pentru şefia Poliţiei Locale (foto arhivă)

După încheierea perioadei de înscriere, la concursul pentru ocuparea funcţiei de director executiv al Poliţiei Locale Zalău s-au înscris doar doi candidaţi. Concursul va avea loc în zilele de 3 şi 5 aprilie.

După doi ani de interimat, Poliţia Locală va avea director desemnat prin concurs, după ce Primăria Municipiului Zalău a decis să organizeze o selecţie pentru această funcţie. Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Manuela Ghiuruţan, în perioada legală de înscriere şi-au depus dosarele doi candidaţi. Reprezentantul municipalităţii nu a dorit să facă publice numele celor doi, iar cei ai Poliţiei Locale, prin purtătorul de cuvânt Lucian Trif, susţin că nu deţin informaţii despre candidaţi.

Reamintim că postul de director al Poliţiei Locale Zalău a devenit vacant în 2010, atunci când ocupantul de la acea vreme al funcţiei, Matei Ardelean, a renunţat la conducere odată cu apariţia în 2009 a legii care interzicea cumulul  pensiei cu salariul în sistemul public, în cazul pensiilor care depăşeau, la nivelul anului 2009, suma de 1.700 de lei. Cum Matei Ardelean se pensionase din Poliţie, din funcţia de adjunct al inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, valoarea pensiei sale depăşea simţitor pragul stabilit de lege, aşa că el a preferat să rămână cu pensia, renunţând la conducerea Poliţiei Locale.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite