Disponibilizări la Cuprom: 12 angajaţi s-au trezit cu decizii de concediere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 angajaţi ai producătorului de conductori emailaţi Cuprom au primit zilele acestea decizii de concediere, cu toate că la negocierile din luna decembrie li s-a promis că măsura nu va fi aplicată deocamdată.

Pe listă este şi un lider sindical

Potrivit liderului sindical Boros Stefan, este vorba despre şapte lucrători de la formaţia de intervenţie (pompierii), doi angajaţi de la aprovizionare şi câte unul de la CTC, mentenanţă şi resurse umane. Printre cei aflaţi pe lista de disponibilizare se numără şi vicepreşedintele sindicatului fabricii, Alexandru Avram, a cărui concediere este ilegală, susţine Pompiliu Ceaca, preşedintele Cartel Alfa Sălaj. Ceaca spune că Legea Sindicatelor (nr. 54/2003) interzice concedierea unui lider sindical pe perioada exercitării mandatului  dacă nu există motive imputabile lui.

Potrivit lui Boros, conducerea societăţii refuză să revină asupra deciziei de concediere, atât în cazul liderului sindical, cât şi în cel al celorlalţi de pe lista de disponibilizări, invocând Legea insolvenţei, care face derogări de la aplicarea Codului Muncii. Cuprom a intrat în insolvenţă în decembrie 2008 şi funcţionează, în prezent, cu 80 de angajaţi, de la aproximativ 2.000 cât avea în vremurile sale de glorie.

 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite