Disperare: Zălăuanii cer Direcţiei de Sănătate Publică să le readucă apa la robinete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
22 de blocuri din Zalău nu aveau astăzi apă
22 de blocuri din Zalău nu aveau astăzi apă

Locatarii blocurilor debranşate de Compania de Apă de la reţea şi-au pus toate speranţele în Direcţia de Sănătate Publică Sălaj, căreia i-au cerut, în scris, să solicite companiei rebranşarea.

Reprezentanţii a zece scări de bloc din Zalău, dintre cele aproape 40 debranşate în ultimele trei zile de la reţeau de alimentare cu apă au cerut Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj să sensibilizeze Compania de Apă Someş – Sucursala Sălaj să renunţe la debranşări. Potrivit eprezentanţilor instituţiei, DSP nu poate interveni, însă, în relaţia contractuală, dintre companie şi clienţii săi, motiv pentru care solicitările zălăuanilro au rămas fără efect.  „ Tot ceea ce putem face noi este să supraveghem blocurile respective pentru a evita apariţia unor situaţii de risc pentru sănătatea publică”, precizează Mihai Cheşeli, purtătorul de cuvânt al DSP.

Reamintim că, pentru că au refuzat semnarea noilor contracte de furnizare a apei, locatarii din 21 de blocuri au fost debranşaţi marţi de la apă. Alte 17 blocuri au rămas, din acelaşi motiv, de ieri fără apă, iar 11 de astăzi. Potrivit directorului sucursalei, Marcel Zaharia, din cele 49 de blocuri debranşate până acum, doar 22 mai sunt, în acest moment, fără apă. Este vorba despre cele 11 de astăzi, de pe strada Simion Bărnuţiu, şi plus alte 11 tăiate de la apă marţi şi ieri. Restul de 27 au fost rebranşate între timp după ce locatarii au venit să încheie contractele.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite