Disperare: 39 de tineri se bat în Sălaj pentru un post plătit cu doar 700 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

445 de aspiranţi la o catedră în învăţământul sălăjean s-au înscris pentru a participa la concursul de titularizare ce va avea loc în 13 iulie. Ei au la dispoziţie doar 84 de posturi.

Dintre cei 445 de candidaţi, doar 97 sunt din promoţia 2011. Potrivit datelor primite de la inspectorul şcolar responsabil cu problemele de personal, Viorel Lungu, distribuţia lor pe specializări nu este omogenă.

Cei mai mulţi candidaţi pe un post titularizabil sunt la specializarea psihopedagogie specială, unde s-au înscris 39 de tineri, în condiţiile în care există un singur post disponibil. "Există un grad mare de disperare, din moment ce atât de mulţi absolvenţi de facultate vor să vină în învăţământ pentru un salariu de cel mult 700 de lei".

Bătaie pe posturi este şi la istorie, unde sunt 22 de candidaţi şi doar două posturi. Concurenţa este mare şi între profesorii de limba română, unde concurează 30 de candidaţi pe doar cinci posturi. La educatoare sunt 52 de candidate pe zece posturi, iar pe tot atâtea posturi de învăţători sunt 44 de doritori.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite