Directorii de şcoli au câştigat destul de bine. Vezi aici declaraţiile lor de avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulie Puie a câştigat anul trecut, din salariu, peste 47.000 de lei
Iulie Puie a câştigat anul trecut, din salariu, peste 47.000 de lei

Printr-un ordin al ministrului Educaţiei, toţi directorii şi adjuncţii lor trebuie să-şi facă publice declaraţiile de avere şi de interese. Cel mai bine plătit director de şcoală din judeţ, Vasile Groza, din Şimleu Silvaniei, a câştigat anul trecut aproape 64.000 de lei. Următorii au luat fiecare câte 48.000 de lei.

Dacă până acum doar inspectorii şcolari erau obligaţi să-şi afişeze declaraţiile de avere şi de interese, începând cu acest an şcolar directorii unităţilor de învăţământ şi adjuncţii lor sunt obligaţi s-o facă. „Directorii intră sub incidenţa Legii nr.176/2010, care prevede că personalul de conducere din instituţiile publice trebuie să depună declaraţii de avere şi de interese“, a explicat Viorica Jeler, juristul Inspectoratului Şcolar.
Până în noiembrie 2010, termenul stabilit de lege pentru depunerea declaraţiilor pe anul fiscal 2009, de această sarcină s-au achitat 138 dintre managerii şcolilor din judeţ. Adică mai au de depus declaraţiile încă 13 persoane. „Pe hârtie am primit toate declaraţiile, însă probabil e o problemă de informatizare”, explică juristul lipsa celor 13 declaraţii.

Cel mai plătit director a luat 64.000 de lei

Potrivit declaraţiilor publicate deja, cel mai bine plătit director din învăţământul sălăjean este Vasile Groza, managerul Grupului Şcolar „Ioan Ossian“ din Şimleu Silvaniei. Anul trecut, el a câştigat 56.400 de lei ca director al unităţii amintite, 1.393 de lei, ca plată cu ora de la şcoala din Pustă Vale, 830 de lei ca plată cu ora la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu“ şi 5.332 de lei, indemnizaţie ca şi consilier local. Veniturile sale au totalizat 63.955 de lei, rezultând o medie lunară de aproximativ 5.300 de lei. Vasile Groza este profesor de biologie, în vârstă de 61 de ani, şi spune că a ajuns la acest salariu după 40 de ani de muncă la catedră. El spune că este un salariu decent şi că neajunsurile mari în privinţa salariilor sunt la profesorii tineri. „Până la vârsta mea am reuşit să-mi rezolv o mare parte din probleme. Cei tineri au mai mare nevoie de bani acum“, explică el.

Următorii doi: câte 48.000 de lei

Pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi directori este tot un şimleuan, Teodor Crişan, directorul Colegiului Naţional „Simion Bărnuţiu“. Profesor de matematică, el a câştigat anul trecut  47.708 lei, adică un salariu net de aproape 4.000 de lei pe lună.
Locul trei este ocupat de Iulie Puie, directoarea Grădiniţei „Voinicel“. Ea a încasat anul trecut, ca şi director al unităţii menţionate, „numai“ 29.704 lei, însă a primit încă un salariu de 17.452 pentru că asigură manageriatul şi la Creşa „Voinicel“, din aceeaşi incintă cu grădiniţa. Iulie Puie a cumulat, astfel, un venit anul din cele două salarii de director de 47.256 de lei, adiică aproape 4.000 de lei pe lună.


Vezi aici Declaraţiile de avere şi de interese ale directorilor de şcoli

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite