Dinescu citeşte pentru iubitorii de poezie din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dinescu se va întâlni sâmbătă cu admiratorii din Zalău. Foto: Arhiva Adevarul
Mircea Dinescu se va întâlni sâmbătă cu admiratorii din Zalău. Foto: Arhiva Adevarul

Cunoscutul poet Mircea Dinescu se va întâlni sâmbătă dimineaţa cu  iubitorii de poezie din Zalău. Evenimentul va avea loc în Sala Porolissum, de la parterul Consiliului Judeţean.

Iubitorii de poezie din Zalău vor avea parte, în acest wekend de o întâlnire eveniment cu unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi contemporani din România. „Importanţa evenimentului este dată şi de faptul că Mircea Dinescu nu a mai fost prin Sălaj de aproximativ 20 de ani”, explică Daniel Săuca, managerul Centrului de Cultură şi Artă Sălaj, instituţia care se ocupă de organizarea întâlnirii poetice.

Lectura publică susţinută de Mircea Dinescu va începe sâmbătă, de la ora 11.00, în Sala Porolissum, de la parterul clădirii Consiliului Judeţean Sălaj.

Potrivit sursei citate anterior, intrarea va fi liberă pentru toţi cei care vor să participe la eveniment. „Pe de altă parte, poetul va veni la Zalău şi cu ultimele volume care i-au apărut, dar şi cu un CD cu poezii în lectură proprie, astfel că admiratorii vor putea să cumpere cărţile şi să primească autografe de la autor”, mai spune Săuca.

Poet, analist, anticomunist

Prezenţă activă, una dintre personalităţile cunoscute ale societăţii civile, Mircea Dinescu are constante intervenţii critice, televizate şi publiciste. Publicul larg îl cunoaşte pe Dinescu şi în ipostaza de revoluţionar, poetul fiind prezent în timpul Revoluţiei în platourile televiziunii publice. De asemenea, poetul este cunsocut şi pentru înfiinţarea portului cultural Cetate, de lângă Calafat.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite