Dezastru la titularizare în Sălaj. Zeci de candidaţi au abandonat examenul după o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii de la titularizare din Zalău acuză subiectele dificile, schimbarea programei cu numai o lună de examen, dar şi schimbarea baremului prin creşterea ponderii subiectului de metodică.

"Din sala în care am fost eu au ieşit imediat după ce a trecut o oră opt, iar doi nici nu au venit la examen", povesteşte o educatoare dintr-un sat de lângă Zalău, care a ţinut să îşi păstreze anonimatul. Ea spune că a preferat să abandoneze examenul întrucât şi-a dat seama că nu poate să facă subiectele de minimum 5, condiţii în care nu ar fi putut ocupa nici măcar un post de suplinitor. Renunţând la examen, ea poate opta pentru un post de suplinitor cu nota din 2009, când a participat şi a luat la titularizare 7.50. Ea lucrează ca şi educatoare suplinitoare de opt ani şi spera ca anul acesta să obţină titularizarea. Nu a fost, însă, să fie!

Click pe poze pentru a vedea subiectele



Din acelaşi motiv a părăsit sala şi o altă colegă de a ei, care s-a ferit şi ea să-şi facă publică identitatea de frica unor eventuale "repercusiuni".  Ea lucrează de un an ca suplinitoare calificată într-o grădiniţă din apropiere de Zalău şi se bazează şi ea, acum, pe nota de la o ediţie anterioară a titularizării. Educatoarea spune că ceea ce a determinat-o, în primul rând, să iasă din examen a fost schimbarea baremului. "Până acum, pe subiectul de metodică, se dădeau doar 30 de puncte. Acum se dau 60 de puncte, iar pe cel de gramatică şi pe subiectul de limba şi literatura română se dau doar câte 15 puncte".În plus, femeia spune că programa pentru examen a fost schimbată cu o lună înainte de examen, fiind introdusă chiar şi o materie în plus: pedagogia pură.

image
image

Citeşte în Adevărul de mâine, pe care-l poţi găsi la toate chioşcurile de ziare, de ce un sfert dintre candidaţii la un post de profesor au renunţat la concurs.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite