Descoperiri explozive în serie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de cinci proiectile de artilerie de diferite calibre au fost descoperite în ultimele zile în judeţ

Cea mai recentă astfel de descoperire explozivă a avut loc chiar astăzi, în localitatea Aghireş. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, Lucian Jacodi, pirotehniştii chemaţi la faţa locului de cetăţeanul care a descoperit obeictul au identificat muniţia ca fiind un proiectil de artilerie antiaeriană cal. 37 mm.

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj a fost solicitată să intervină sâmbătă de două ori pentru a asana muniţie neexplodată. Prima intervenţie a avut loc sâmbătă dimineaţa în localitatea Perii Vadului, unde pirotehniştii ISU au identificat muniţa ca fiind un focos proiectil de artilerie cal 150mm descoperită de un cetăţean în urma unor lucrări de amenajare pe un teren. Ce-a de-a doua intervenţie a echipei pirotehnice a fost sâmbătă după masă, în Şimleu Silvaniei unde a fost identificate trei proiectile de artilerie cal 57mm care au fost identificate, ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă. Muniţia neexplodată a fost descopoerită la un punct de colectare a fierului vechi din Şimleu, echipa pirotehnică fiind alertată de către proprietar.

Pirotehniştii recomandăcelor care găsesc elemente de muniţie neexplodată să anunţe cel mai apropiat post de poliţie sau pompierii la numărul de urgenţă 112 fără a le atinge sau schimba poziţia acestora.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite