Descoperire explozivă în satul sălăjean Stârciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un localnic din satul Stârciu, comuna Horoatu Crasnei, a găsit o ladă cu muniţie, în grădina casei. Pompierii s-au prezentat de urgenţă la faţa locului pentru a ridica muniţia neexplodată.

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj a fost solicitată să intervină ieri , în jurul orelor 11.00, pentru  asanarea de muniţie rămasă neexplodată descoperită în grădina unei gospodării din localitatea Stîrciu.

„Echipa pirotehnică a inspectoratului a găsit 15 cartuşe de infanterie de  diferite calibre şi un proiectil de artilerie de 76 mm, descoperite de către un cetăţean într-o ladă în urma unor lucrări agricole”, explică Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj.

Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii.

„Recomandăm pe această cale cetăţenilor ca la găsirea unor elemente de muniţie neexplodate, să anunţe cel mai apropiat organ de poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj la nr. de telefon 112, fără a le atinge şi a schimba poziţia acestora”, mai spune Jacodi.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite