Deputatul Mirel Taloş a stat trei luni în grevă parlamentară. Ce-au făcut parlamentarii sălăjeni în ultimii doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirel Taloş, deputat PNL de Zalău, a lipsit la 30 la sută dintre voturile finale din Camera Deputaţilor, potrivit unui raport al Institutului pentru Politici Publice.Cea mai bună prezenţă, în perioada 2008- 2010, a înregistrat-o deputatul UDMR Seres Denes, care a participat la 1.052 de voturi finale, din totalul de 1.098.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) continuă seria de rapoarte despre activitatea parlamentarilor, dând ieri publicităţii raportul de monitorizare al activităţii deputaţilor şi senatorilor din Parlamentul României la jumătate de mandat.

Potrivit statisticilor IPP, parlamentarii sălăjeni s-au comportat onorabil în Senat şi Camera Deputaţilor, având o prezenţă peste media naţională. Cei patru deputaţi sălăjeni se situează pe locul II la prezenţă, după colegii din Arad şi înaintea celor din Cluj, iar cei doi senatori pe locul şapte.

Cel mai chiulangiu parlamentar sălăjean, la voturile finale pentru legi, este, potrivit IPP, deputatul Mirel Taloş, ales în Colegiul Zalău. Acesta a lipsit la aproape o treime din şedinţele cu voturi finale de la Camera Deputaţilor.

Astfel, Taloş a  votat la 778 de propuneri legislative, din totalul celor 1.098 care au ajuns la Camera Deputaţilor, în perioada 2008 – 2010.
La polul opus al clasamentului se află Seres Denes, deputatul UDMR de Cehu Silvaniei, care a participat la 1.052 de voturi finale, ocupând locul 11 în topul clasamentului în Camera Deputaţilor.

Absent din spirit de frondă

Mirel Taloş confirmă veridicitatea datelor emise de IPP, dar susţine că absenţele înregistrate la voturile finale au apărut în sesiunea de toamnă din 2010, când parlamentarii PNL au refuzat să mai voteze iniţiativele legislative, fiind în grevă parlamentară. „Din 16 septembrie 2010, când Roberta Anastase a fraudat, spunem noi, votul la Legea Pensiilor, noi nu am mai participat la niciun vot. Îmi lipseşte, practic, o întreagă sesiune legislativă. Altfel, prezenţa mea ar fi fost de peste 90 la sută“, explică Mirel Taloş.

Cifră

320

de absenţe a înregistrat Mirel Taloş în ultimii doi ani.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite