Demitere bănoasă pentru fostul şef al transportului public local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al societăţii de transport în comun din Zalău, Ion Puiu, ar putea câştiga aproape 200.000 de lei de pe urma demiterii sale, după ce Tribunalul Sălaj a decis să-i admită acţiunea prin care cere despăgubiri de 144.000, plus dobândă

Ion Puiu, demis în iulie 2008 din funcţia de director al SC Transurbis SA Zalău, societatea de transport în comun din subordinea Consiliului Local, a câştigat în primă instanţă procesul împotriva societăţii care l-a demis. Tribunalul Sălaj a decis să admită acţiunea lui şi a dispus ca societatea să-i achite „suma de 144.000 lei, reprezentând despăgubiri contractuale şi suma de 35.288,46 lei, reprezentând dobânda legală practicată în materie comercială,aferentă sumei datorate ca despăgubiri contractuale şi datorată, conform art. 43 C. comercial şi art. 129 alin 6 Cod procedură civilă, până la data de 18.07.2011 inclusiv”. Vorbim în total, despre o sumă de aproape 180.000 de lei, care ar trebui să compenseze, astfel, pierderea suferită de acesta prin demitere.

Ion Puiu


Fostul director nu a vrut să comenteze prea mult acţiunea sa, însă ne-a confirmat că este vorba despre „despăgubiri legate de încheierea contractului de mandat în 2008”.


Suma nu ar urma să fie plătită, însă, de societatea de transport în comun, ci de trei dintre membrii Consiliului de Administraţie de la acea vreme, care i-au aprobat o prelungire a contractului, după care, fiind atenţionaţi că nu sunt întrunite două condiţii esenţiale pentru această prelungire – existenţa unui aviz din partea Adunării Generale a Acţionarilor şi îndeplinirea indicatorilor de performanţă – au decis rezilierea lui. Decizia a fost luată, se pare, de trei dintre cei patru membri ai Consiliului de Administraţie (cel de-al patrulea lipsind de la şedinţă), chemaţi în garanţie de Transurbis şi buni de plată, după ce Tribunalul Sălaj a admis cererea de chemare a lor în garanţie.


Cei trei foşti membri ai Consiliului de Administraţie puşi, în cazul în care hotărârea rămâne definitivă, să plătească, fiecare, câte 60.000 de lei din buzunarul propriu sunt Dorin Cozma, fostul inspector şcolar general al judeţului, membru în CA în calitate de consilier local din partea PNL,  Tunyiogi Ştefan şi Pusok Andrei. Toţi trei au formulat, însă, apel, Curtea de Apel Cluj nestabilind, încă, un termen pentru soluţionarea cererii lor.


După cum ne-a declarat unul dintre cei trei foşti membri ai Consiliului de Administraţie, Pusok Andrei, la mijloc este „o şmecherie”. „În primul rând, pe cel de-al patrulea membru l-au scos de la plată pe propria declaraţie, cum că nu a participat la şedinţă. Dar chiar dacă nu a fost acolo, legea spune că, dacă nu era de acord cu ce am decis noi, în termen de o lună trebuia să facă o contestaţie, iar cum nu a făcut şi el ar trebui să plătească în solidar cu noi” – precizează Pusok. Acesta acuză şi faptul că instanţa nu a ţinut cont de faptul că, „în momentul în care i s-a adus la cunoştinţă rezilierea contractului, Ion Puiu a declarat în scris că recunoaşte că nu a îndeplinit criteriile de performanţă şi că va participa la concurs. Şi n-a mai participat, ci a aşteptat doi ani, după care a dat în judecată”. Pusok a mai spus că este dispus să meargă până în pânzele albe pentru a câştiga acest proces. „Este vorba, totuşi, de 620 de milioane (lei vechi – n.a.) care mi se pun în cârcă”, spune el.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite