Delapidare în familie – au dat o ţeapă de 136.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

136.000 de lei au furat în doi ani de zile soţii Crişan Isaia şi Maria, anagajaţi ai Coperativei de Credit „Creditul Sălăjean”. Cei doi au sustras banii din depunerile clienţilor, întocmind dosare de creditare false.

 Soţii Crişan Isaia şi Maria, anagajaţi ai Coperativei de Credit „Creditul Sălăjean”, au dat o ţeapă de 136.000 de lei, sustrăgând bani din casieria unităţii în perioada 2007 – 2009. „Pentru a justifica aceste operaţiuni, inculpaţii au întocmit în fals un număr de 59 de dosare de creditare, conţinând contracte de credit fictive, utilizând numele unor persoane fizice a căror date de identitate şi de identificare le deţineau”, se arată într-un comunicat al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, potrivit aceleiaşi surse,  în aceeaşi perioadă de timp, inculpatul având calitatea de preşedinte al unei case de ajutor reciproc, cu sediul în aceeaşi localitate, împreună cu inculpata Crişan Maria au indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să facă depozite la această instituţie, prezentându-le ca adevărată împrejurarea că la depozitele astfel constituite, pot câştiga o dobândă mai mare decât cea practicată de instituţiile bancare. „Aceasta, în condiţiile în care, în mod legal, acest lucru nu era posibil întrucât casa de ajutor reciproc nu avea ca obiect de activitate creditarea şi atragerea de depozite, operaţiuni specifice societăţilor bancare”, mai arată reprezentanţii ÎCCJ.

 În acest mod, inculpaţii au determinat un număr de 23 de persoane să le dea 502.058 lei şi 9650 euro, sume de bani pe care aceştia şi le-au însuşit.

O parte din aceste sume de bani au fost virate de către cei doi inculpaţi către Cooperativa de Credit „Creditul Sălăjan” pentru a plăti creditele ridicate în numele persoanelor menţionate mai sus, disimulând astfel provenienţa acestor sume de bani.

Cei doi soţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare, înşelăciune în contracte, iar potrivit legii riscă între 1 şi 15 ani de închisoare.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite