Decizie amânată în cazul furtului de motorină din Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa a amânat pe mâine pronunţarea în privinţa cererii procurorilor de prelungire a arestului preventiv pentru cei 11 acuzaţi, dar şi a solicitării avocaţilor apărării, de judecare a clienţilor lor în stare de libertate.

Tribunalul Sălaj a amânat pe mâine pronunţarea hotărârii în cazul celor 11 poliţişti TF şi angajaţi ai CFR din Jibou, acuzaţi de furt de motorină din locomotivele şi depozitele CFR. Instanţa a judecat, astăzi, cererea Parchetului de prelungire cu 30 de zile  a măsurii arestului preventiv, care expiră în 28 iulie, analizând, totodată, şi solicitarea avocaţilor apărării, care cer ca cei 11 să fie judecaţi în stare de libertate. Avocatul celor cinci poliţişti TF, Robert Balogh, spune că amânarea pronunţării este de înţeles, întrucât judecâtorii au avut de studiat un dosar ce are  nu mai puţin de 18 volume şi au trebuit să analizeze două cereri, în loc de una.


Nouă dintre acuzaţi - cei cinci poliţişti TF şi patru angajaţi CFR - au fost prinşi în urma unei descinderi făcute în 1 iunie de procurării sălăjeni, însoţiţi de jandarmi, în urma unei sesizări făcute de Direcţia Generală Anticorupţie Sălaj şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă. Cercetările procurorilor au identificat, câteva zile mai târziu, încă doi complici - tot angajaţi ai CFR, aduşi şi eu în arest în 16 iunie.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite