De astăzi se scumpesc biletele de tren. Un bilet de la Zalău la Bucureşti, mai scump cu până la 30 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bilet pe accelerat până la Bucureşti costă, de astăzi, între 83 de lei şi 200 de lei, mai mult cu până la 30 de lei ca până acum. Ceva mai mici sunt sumele adăugate la preţul biletului în cazul călătoriilor pe distanţe mici. Spre exemplu, un bilet până la Jibou costă cu numai 70 de bani mai mult.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, biletele de tren sunt mai scumpe de astăzi cu 18 la sută. Oficialii CFR pun această scumpire pe seama "strategiei de redresare şi echilibrare a situaţiei financiare a companiei" şi spun că principală cauză este "creşterea preţurilor - care a avut loc de la data ultimei majorări (20 septembrie 2010) şi până în prezent - la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese, etc ."

Conform informaţiilor primite de la biroul de informaţii din Staţia CFR Zalău, preţul unui bilet la clasa a II-a pe trenul personal cel mai utilizat în Sălaj, Zalău - Jibou, creşte, de astăzi, cu 70 de bani, de la 3,7 lei cât a fost până acum, la 4,4. În cazul călătoriilor mai lungi, creşterea este, însă, mult mai mare. Astfel, pentru o călătorie la Bucureşti cu acceleratul se va plăti, la clasa a II-a, 83 de lei, faţă de 70 de lei până acum. La vagonul de dormit - clasa I - un bilet în acelaşi tren costă de astăzi cu 30 de lei mai mult: 200 de lei, faţă de 170 de lei până acum.

 CFR mai precizează că facilităţile acordate până la acest moment se aplică în continuare şi după majorare, "menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de 50 la sută din tariful integral la abonamente pentru navetişti şi de 75 la sută la abonamente pentru elevi şi studenţi". Şi restul ofertelor comerciale prin care se acordă reduceri la transportul cu trenul, se vor menţine:

    *      „Călătoria dus-întors” cu o reducere de 10 la sută;
    *      reduceri între 5-13 la sută la achiziţionarea biletelor cu anticipaţie;
    *      „Minigrup 2 – 5” este destinată celor călătoresc în grupuri mici (de 2 - 5 persoane) şi este valabilă în toate zilele săptămânii, mai puţin în zilele de vineri şi duminică, cu reduceri între 10 şi 25 la sută;
    *      „Cartea VSD” (vineri, sâmbătă, duminică) valabilă în week-end, cu reduceri între 25 şi 60 la sută;
    *      oferta de vacanţă - reducere de 10 la sută, la cumpărarea biletului online cu un card MasterCard sau Maestro.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite