De 666 de ori Pop. Ioan Pop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de persoane din Sălaj poartă acelaşi nume. Potrivit datelor Biroului judeţean de administrare a bazelor de date, Ioan Pop, de exemplu, e întâlnit în judeţ de 666 de ori. Coincidenţa prenumelui este, de asemenea, de ordinul sutelor. Faptul că mai mulţi oameni poartă acelaşi nume poate constitui şi o sursă de eroare, chiar în ograda autorităţilor.

Pop, Mureşan, Sabou, Puşcaş, Ardelean sau Gorgan sunt nume capabile să blocheze aplicaţia informatică a Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Populaţiei Zalău. Şeful serviciului, Ion Puşcaş, susţine că a ales la întâmplare numele respective şi a obţinut peste 500 de rezultate pentru fiecare. „În realitate“, adaugă el, „cifrele sunt mult mai mari, însă aplicaţia informatică nu permite afişarea unui număr mai mare“.

Potrivit Biroului judeţean de administrare a bazelor de date, Pop este numele cel mai des întâlnit în judeţul Sălaj. Există 1.675 de persoane care se numesc Pop şi au prenumele cele mai comune: Ioan, Maria şi Vasile.

„Personajul“ care este în topul celor mai frecvente alăturări prenume-nume este Ioan Pop. Conform aceleiaşi surse, 666 de sălăjeni poartă acest nume.

Căutată pentru delapidare la 13 ani

Economistul Mihaela Pop, de 29 de ani, se numără printre cei pentru care numele comun reprezintă o oarecare povară. În special atunci când generează probleme cu autorităţile.

„În clasa a VII-a am primit un telefon acasă, să mă prezint într-o jumătate de oră la sediul SRI. De acolo m-au trimis într-o altă clădire, la Poliţie. Am aşteptat o jumătate de oră într-o încăpere, am fost întrebată dacă vreau să fumez, întrebare absurdă având în vedere că aveam 13 ani. Eram panicată“, îşi aminteşte tânăra.

„Interogatoriul“ la care a fost supusă ulterior de către un ofiţer superior, spune ea, s-a axat pe întrebări despre ocupaţia părinţilor şi despre şcoală. „Mi-am dat seama că încercau să vadă ce fel de om sunt. Am insistat să aflu motivul pentru care am fost chemată, dar nu mi-a răspuns. Apoi a precizat că nu îmi poate divulga. La plecare mi-a mărturisit, totuşi, că de fapt căutau o altă Pop Mihaela, cercetată pentru delapidare”, povesteşte Mihaela.

Coincidenţa de nume a urmărit-o în continuare. Tânăra spune că în fiecare an după ce a fost admisă la facultate la Cluj-Napoca era căutată la domiciliul din Zalău de către poliţişti. „Nu am aflat nici astăzi pentru ce, fiindcă veneam rar acasă şi numai la sfârşit de săptămână, când nu aveam unde să găsesc răspunsurile“, mai spune Mihaela Pop.

Top 5 cele mai frecvente nume în Sălaj

1.Pop Ioan-666
2.Pop Maria-629
3.Pop Vasile-380
4.Chiş Maria-348
5.Chiş Ioan-324

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite