Datornicii la stat pot scăpa de plata penalităţilor. Vezi aici detalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facilităţile au intrat în vigoare din data de 5 decembrie 2011
Facilităţile au intrat în vigoare din data de 5 decembrie 2011

Persoanele fizice care îşi achită până la finalul anului contribuţiile restante la pensii vor fi scutite de la plata penalităţilor de întârziere. Noua facilitate a intrat în vigoare începând cu data de 5 decembrie, iar  sălăjenii în cauză se pot adresa Casei Judeţene de Pensii (CJP) Sălaj.

După cum a explicat Anamaria Perneş, direct adjunct al CJP  Sălaj, această facilitate a fost introdusă prin OUG 30-2011 care stabileşte că pentru plata obligaţiilor fiscale restante la data de 31 august, penalităţile de întârziere se anulează sau se reduc. Dacă cei datornici vor reuşi să-şi achite integral debitele până la data de 31 decembrie 2011, fie prin plată fie printr-o modalitate de compensare, penalităţile vor fi anulate în totalitate iar de asemenea penalităţile de întârziere se reduc cu 50 la sută  dacă obligaţiile principale şi dobânzile aferente acestora se sting prin plata  sau compensare până la data  30 iunie 2012.
Potrivit directorului adjunct al CJP Sălaj, prin obligaţiile restante la data de 31 august 2011 se înţelege contribuţiile de asigurări sociale datorate până la data de 1 august 2011 şi neachitate până  la data de 25 august 2011. 
Contribuabilii care doresc să beneficieze de aceste facilităţi se pot adresa la sediul CJP Sălaj unde solicită o situaţie a obligaţiilor de plată şi depun o cerere pentru a acordarea acestor facilităţi.  În situaţia în care, solicitantul nu îşi va îndeplini obligaţiile în termenul stabilit se va opera în evidenţa fiscală repunerea obligaţiilor şi a tuturor penalizărilor datorate.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite