DJ Tică - Responsabil cu distracţia din Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DJ Tică s-a impus în lumea petrecerilor din Zalău, dar şi din Cluj, prin modul său de a adapta muzica la specificul publicului.

Petru Nule este un nume care nu spune foarte multe. DJ Tică este, însă, aproape un mit. „Când era mică, sora mea nu putea să-mi spună Petrică, aşa că-mi zicea Tică. Şi Tică am rămas de atunci pentru toată lumea”, povesteşte DJ-ul.

Deşi este tânăr, se poate lăuda cu o carieră de aproape 30 de ani. „Am început să pun muzică de la 13 ani. Mă ocupam atunci de discoteci prin căminele culturale din judeţul Cluj. Mai târziu, m-am... extins şi în Sălaj, pentru că aveam bunici aici”, povesteşte Tică.

Trecerea la „profesionişti” a făcut-o în momentul în care a început să se ocupe de discoteci mari, cum au fost cele din Chendrea, Cizer sau Rus. „La Rus am avut la un moment dat  2.800 de oameni. A fost apogeul carierei mele”, spune el.

Acum a ajuns să fie cotat ca cel mai bun DJ din Zalău şi spune că asta se datorează atât faptului că ştie să simtă ce muzică vor oamenii pentru care mixează, dar şi pentru că a investit foarte mult în aparatură profesională performantă. „CD player-erele mele sunt de ultimă generaţie. De altfel, am cea mai modernă aparatură nu din Zalău, nu din Cluj, ci din întrega ţară. Bineînţeles, la nivelul de petreceri de până la 400 – 500 de persoane”, povesteşte DJ-ul.

Cota lui bună de piaţă face ca weekend-urile lui să fie programate întotdeauna pe un an înainte, cu atât mai mult cu cât nu organizează evenimente doar în Zalău, unde s-a stabilit de 15 ani, ci este implicat şi în susţinerea unor petreceri din Cluj.

Antimanelist convins

Dincolo de prestigiul lui, Tică este cunoscut şi ca un antimanelist convins. „Să zicem că acum este la modă o manea. Sunt convins că peste câţiva ani această manea nu va mai plăcea nimănui, iar când un cuplu, spre exemplu, se va uita la DVD-ul de la nunta lor cu manele, sigur nu le va conveni să vadă că au avut aşa ceva la petrecerea lor. Muzica adevărată rezistă în timp, manele nu”, îşi explică el atitudinea faţă de acest gen muzical.

Muzica bună place tuturor

Dovada că muzica adevărată rezistă în timp este şi petrecerea retro pe care o organizează, de câteva luni, în Level Club. „În numai două luni am reuşit să umplu localul cu persoane ce au de la 17 până la peste 40 de ani. Şi ce mă miră foarte tare este că văd tineri de 17 – 18 ani care ştiu versurile unor melodii apărute înainte de a se naşte ei”, susţine Tică.

Ce-i place:

Constrâns de profesia pe care din pasiune şi-a ales-o să stea mai mult pe acasă, DJ Tică spune că nu prea apucă să-şi satisfacă o altă mare pasiune: călătoriile prin lume. „Am fost în multe locuri, dar îmi doresc să văd şi mai multe. Când mă voi retrage, asta voi face: voi călători. Prima destinaţie: piramidele din Egipt”, spune tânărul.

Ce nu-i place:

Nu-i place marea, dar face, de dragul viitoarei lui soţii, un compromis şi mai merge din când în când şi acolo. „Cu condiţia ca, în compensaţie, să venim pe Transfăgărăşan, ca să vedem şi muntele, pe care eu îl ador”, precizează el.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce diferenţă este între un DJ şi cei care pun, pur şi simplu, muzică de pe un calculator?

A pune muzică, fără să mixezi, este ca şi cum ai merge cu maşina din frână în frână. Te tot opreşti după fiecare piesă şi scoţi publicul din ritm. Un DJ leagă piesele şi le adaptează în funcţie de reacţia celor de pe ring.

Cât de  mult costă să fii DJ?

Foarte mult. Spre exemplu, la o nuntă mă duc cu o aparatură de 15.000 de euro. Este unul dintre motivele pentru care sunt singurul DJ profesionist din Zalău.

Profil:
Născut. 13 septembrie 1969, Gilău, judeţul Cluj
Studii. Liceul „Traian Vuia” Cluj-Napoca
Familie. Se căsătoreşte anul acesta, în 8 mai

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite