Curs gratuit pentru asistenţii personali ai pacienţilor cu boli rare. Vezi aici cum poţi urma cursul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Prader Willi, din Zalău, organizează cursuri gratuite pentru asistenţii personali ai pacienţilor cu boli rare. Cursul se desfăşoară on line, iar temele studiate au fost stabilite împreună cu specialişti din Norvegia.

Asociaţia Prader Willi din Zalău organizează un curs prin Internet, gratuit, pentru asistenţii personali. „Acest lucru a fost posibil deoarece site-ul www.edubolirare.ro, ce se doreşte a fi un portal pentru informarea şi formarea în domeniul bolilor rare, este deja operaţional, iar modulul gratuit despre “Metode şi tehnici de integrare în comunitate a persoanelor cu handicap” a fost o bună oportunitate pentru testarea funcţionalităţii acestuia”, explică Dorica Dan, preşedintele Prader Willi Zalău .

Asistenţii personali care au resursele şi cunoştinţele IT necesare pot parcurge cursul de-acasă, individual şi într-un mod plăcut, deoarece  materialul de curs este construit  într-un mod simplu, accesibil şi atractiv.

Cei care nu dispun de resursele necesare acasă, pot merge la bibliotecile rurale sau orăşeneşti (majoritatea dotate cu PC-uri şi conexiune la Internet),  sau la Punctele de Acces Public la Informaţie existente în mai multe localităţi, de unde pot accesa site –ul www.edubolirare.ro. Aici pot beneficia de ajutorul personalului pentru accesarea şi parcurgerea cursului.

„Răspunsul este dat şi de trei  experienţe frumoase, remarcate deja: parteneriatul cu Primăria Dobrin, Primăria Rus, Directia de Asistenta Sociala Comunitara şi Şcoala Simion Bărnuţiu din Zalău, unde “motoarele” au fost puse în mişcare şi putem vorbi de exemple de bună practică. Prin  aceste parteneriate, asistenţii personali au fost informaţi despre curs, au avut acces la calculator conectat la Internet şi au beneficiat de asistenţă şi ajutor pentru accesarea cursului”, mai spune Dorica Dan.  

Portalul www.edubolirare.ro a fost realizat în cadrul proiectului  « Parteneriat norvegiano-român pentru progres în bolile rare », finanţat prin Programul Norvegian de Cooperare.  

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite