Cum stau sălăjenii pe Net?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 5.700 de sălăjeni au cont pe Facebook, judeţul fiind la coada clasamentul naţional.Cei mai mulţi utilizatori ai site-ului de socializare sunt din Zalău, urmaţide cei din Şimleu.

Doar 5.700 de sălăjeni au cont pe Facebook, judeţul ocupând unul dintre ultimele locuri, la concurenţă cu Teleorman, Călăraşi şi Covasna, potrivit studiilor efectuate de facebrands.ro.

Conform statisticii, mai mult de 86 la sută dintre sălăjenii care au pagini de Facebook sunt din Zalău, mai puţin de 5 la sută din Şimleu, iar restul provin din Cehu Silvaniei şi Jibou sau din celelalte localităţi ale judeţului.

Potrivit statisticilor, în România Facebook are peste 3 milioane de utilizatori. Topul oraşelor este condus de Bucureşti, cu 400.000 de utlizatori, Cluj, cu 113.000, şi Timişoara, cu 98.000.

Vass, activă pe social network

Cel mai activ sălăjean pe „social network” este Andreea Paul Vass, consilier al primului ministru şi lector universitar la ASE Bucureşti. „Am depăşit demult numărul de prieteni maxim admişi pe Facebook, adică 5.000. Mai mult, am peste 3.000 de solicitări, dar din motive tehnice nu le pot da „Accept”. Urmează ca în perioada imediat următoare să-mi creez o nouă pagină, în care să pot avea un număr nelimitat de prieteni”, explică Andreea Paul Vass.

Consilierul de stat deţine cel mai bun loc şi în topul blogurilor, realizat de Zelist.ro. Blogul Andreei Paul Vass ocupă locul 2.847, din totalul de 63.496 de bloguri analizate. „Poziţia este destul de bună, ţinând cont de faptul că pe blog postez articole ce ţin strict de economie. Tratez atât teme de interes naţional, cât şi legate de economia mondială. Nu există nimic monden, senzaţional, extravagant. Blogul e o platformă pentru cei care îşi doresc să dezbatem civilizat şi cu argumente principalele teme economice”, mai spune Vass.

Văru Săndel are mulţi prieteni pe Facebook

Şi artiştii cunoscuţi ai Sălajului, precum muzicianul Rau Kusak, care colaborează cu Ştefan Bănică Jr. şi cu formaţia Vama, sau Cosmin Seleşi, actorul din „Clubul Român de Comedie”, utilizează Facebook. Raul Kusak are 607 prieteni, iar Seleşi a dat „Accept” la mai mult de 1.600 de persoane.

De departe, cel mai „prietenos” actor sălăjean de Facebook este Alexandru Pop, alias „Văru Săndel”, care are 4.964 de prieteni. „Contul pe Facebook l-am făcut odată cu siteul www.varusandel.ro. Pot astfel, când am timp, să vorbesc direct cu fanii şi cu admiratorii mei, să pun poze din spectacole şi să anunţ evenimentele la care voi participa. Pentru că nu am timp să stau în fiecare zi în faţa calculatorului, mai deleg din sarcini şi unui prieten care m-a ajutat să-mi fac site-ul şi pagina de Facebook”, declară Văru Săndel.

Cifră:

5.700

de sălăjeni au cont pe Facebook.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite