Cum s-au descurcat parlamentarii sălăjeni pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seres Denes, deputat UDMR, a reuşit să pună deoparte peste 44.000 de lei în anul 2010. Colegul său, pesedistul Iuliu Nosa, a uitat să explice în declaraţia de avere ce a făcut cu 60.000 de euro, bani câştigaţi din vânzarea unei case.

În anul 2010, averile parlamentarilor sălăjeni nu au suferit modificări importante, comparativ cu 2009. Cert este că niciunul dintre ei nu este mai sărac, ba mai mult, Seres Denes a economisit peste 44.000 de lei, iar Iuliu Nosa a primit 60.000 de euro din vânzarea unei case.

Deputatul agricultor

În 2011, deputatul UDMR Seres Denes ales în colegiul Cehu Silvaniei, a reuşit să pună deoparte peste 44.000 de lei, care se adaugă la economiile de peste 11.000 de lei puse în conturi încă din 2009. Deşi are economii destul de importante, Seres are de achitat şi o datorie către CEC în valore de 50.000 de lei, scadentă în 2021. Udemeristul mai deţine un apartament în Zalău şi o casă în Meseşenii de Jos.

Seres Denes, cel mai vechi parlamentar din Sălaj, care reprezintă judeţul în parlament încă din 1992, se laudă şi cu activităţi agricole. Din moştenirea lăsată de la părinţi şi de socrii, Seres şi-a trecut în declaraţia de avere aproximativ 11  hectare de teren, din care 1,3 hectare de pădure,  toate în comuna Meseşenii de Jos, la 8 kilometri distanţă de Zalău.

“Banii economisiţi în 2010 provin strict din salariul de deputat şi din salariul soţiei. Din agricultură nu am obţinut venituri importante. Ceea ce produc, din agricultură,  la Meseşeni e doar pentru autoconsum”, spune Seres

A uitat să treacă 60.000 de euro

Semne de întrebare apar în cazul declaraţiei de avere postate de deputatul PSD de Jibou, Iuliu Nosa. Parlamentarul menţionează în declaraţie că, anul trecut, şi-a vândut casa din Zalău fiului său cu 60.000 de euro, dar banii nu apar în nicio secţiune a declaraţiei de avere. “E o greşeală pe care mi-o asum. Declaraţia mi-a fost completată de stafful de la biroul parlamentar, iar colegii au uitat să treacă acei bani şi în conturi. Voi rectifica declaraţia cât mai curând posibil”, ne-a spus Iuliu Nosa.

În cazul celorlaţi parlamentari de Sălaj – deputaţii Mirel Taloş şi Lucian Bode şi senatorii Gheorghe Pop şi Fekete Andras Levente, nu au apărut modificări semnificative faţă de anul trecut.

Pedelistul Lucian Bode a câştigat cu vreo 4000 de lei în plus, dar ne-a spus că nu ştie de unde vine majorarea salarială şi că el a completat declaraţia conform fişei fiscale.

Toate declaraţiile de avere pot fi consultate de alegători pe site-urile Camerei Deputaţilor (www.cdep.ro) şi al Senatului (www.senat.ro). În medie, parlamentarii sălăjeni au avut, anul trecut, venituri salariale de 5500 de lei, lunar.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite