Cum a afectat criza numărul de angajaţi. Topul concedierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diferenţa de angajaţi este mai mare cu aproximativ o mie decât numărul şomerilor din evidenţele AJOFM
Diferenţa de angajaţi este mai mare cu aproximativ o mie decât numărul şomerilor din evidenţele AJOFM

Într-o analiză realizată de Ecotext, Sălajul se numără printre judeţele cele mai afectate, procentual, de concedierile făcute pe fondul crizei economice din ultimii ani.

Potrivit analizei făcute publice pe www.econtext.ro, după procentul de diminuare a numărului de angajaţi, luându-se ca reper data de 1 ianuarie 2009, Sălajul ocupă locul 13 pe ţară, cu o reducere de 15,2 la sută a numărului de persoane încadrate în muncă. Mai exact, dacă la 1 ianuarie 2009 figurau ca angajaţi 48.945 de sălăjeni, la începutul acestui an mai rămăseseră doar 41.523.

Cel mai afectat la acest indicator este, conform Econtext, judeţul Mehedinţi, cu o scădere a numărului angajaţilor cu 19,4 la sută. Umrează Alba, cu 19,3 la sută, şi Olt, cu 18,8 la sută.

În cifre absolute, Sălajul stă mai bine, pentru că fiind un judeţ mic, cu puţini locuitori, şi numărul efectiv de persoane rămase fără loc de muncă în aceeaşi perioadă este mai mic. Cu o diferenţă de 7.422 de angajaţi mai puţin faţă de 1 ianuarie 2009, Sălajul este al şaselea între judeţele cu cea mai mică scădere a persoanelor încadrate în muncă. Topul este condus de Giurgiu, cu o diferenţă de doar 4.190, Maramureş, cu 6.733, şi Harghita, cu 6892.

La polul opus este capitala, care a pierdut în cei trei ani peste 70.000 de angajaţi.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite