Culmea neşansei: Un candidat din Zalău a pierdut 2,6 puncte după contestaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un absolvent al Grupului Şcolar "Voievod Gelu" Zalău a reuşit contraperformanţa de a pierde 2,6 puncte din nota de la proba la alegere, după ce a făcut contestaţie.

Cea mai mare diferenţă dintre nota iniţială şi nota după recorectare este, în Sălaj, de 2,6 puncte. Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar Mirel Matyas, este vorba despre un absolvent de la Grupul Şcolar "Voievod Gelu" Zalău, care a contestat nota iniţială, 5, primită la proba la alegere - biologie vegetală şi animală - iar după recorectare lucrarea sa a fost notată cu 2,40. Noua sa notă nu a influenţat promovarea lui, el fiind deja picat.

Potrivit inspectorului şcolar general Ioan Abrudan, în cazul în care diferenţa dintre nota iniţială şi cea finală este mai mare de 1,5 puncte, profesorii care au corectat prima data lucrarea respectivă riscă sancţiuni. Şeful ISJ nu a vrut să precizeze despre ce profesori este vorba dar a subliniat că este vorbadespre "doi profesori cu multă experienţă". El susţine că, cel mai probabil, sancţiunea pe care o va aplica în cazul celor va fi interzicerea de a mai participa, o vreme, ca membri în comisiile din centrele de evaluare.

La acelaşi centru şi la aceeaşi disciplină s-a înregistrat şi următoarea diferenţă mare între note: un punct şi jumătate - de la 6, la 7,5.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite