Culmea inconştienţei: s-a urcat la volan deşi era aproape în comă alcoolică şi nici nu avea permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din ce în ce mai mulţi şoferi dau dovadă de inconştienţă
Din ce în ce mai mulţi şoferi dau dovadă de inconştienţă

Un bărbat din Badon a fost prinşi de poliţişti conducând deşi avea o alcoolemie de 1,10 miligrame alcool pur în aerul expirat şi nici nu avea permis de conducere a maşinii. S-a întâmplat în prima zi de Crăciun, iar bărbatul este cercetat acum penal pentru conducere pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală.

Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, bărbatul a fost tras pe dreapta de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr.1 Zalău, care se aflauduminică, 25 decembrie, în timpul activităţilor de control şi supraveghere a traficului rutier , pe DC 5A, prin localitatea  Badon. În primă fază au constatat că acesta, Ioan M., în vârstă de 56 ani, din localitate, nu poseda permis de conducere.  La testarea cu aparatul alcooltest a rezultat şi că acesta a băut mult peste măsură, evidenţiindu-se o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost transportat la spital în vederea recoltării de probe biologice, însă din calculele chimiştilor alcoolemie în sânge are valoare dublă faţă de cea determinată în aerul expirat.


 Un alt caz aproape la indigo a fost identificat de poliţişti în comuna Dragu. Un bărbat de 37 ani, din comuna Dragu, a fost surprins de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr.5 Hida chiar în seara de Crăciun în timp ce conducea autoturismul pe  DJ 161 prin localitatea Voievodeni cu o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate de oamenii legii s-a constatat că autoturismul era neînmatriculat şi numerele de înmatriculare erau false. Şoferul este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, şi a infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite