Cu ochii pe sălăjenii care vând animale bolnave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De frică să nu le moară caii bolnavi de anemie înainte să primească despăgubirile de la stat, mai mulţi sălăjeni au încercat să vândă în târguri animalele. Pentru a stopa fenomenul, reprezentanţii DSVSA, împreună cu poliţiştii, vor face în perioada următoare controale inopinate în aceste târguri.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj, împreună cu agenţii de poliţie vor face controale inopinate în târgurile situate la limitele de judeţ. Autorităţile vor să-i prindă pe cei care înstrăinează  animale bolnave, fără documente sanitare-veterinare. Mircea Martin, directorul DSVSA Sălaj, a precizat că mulţi  proprietari de cai bolnavi de anemie din judeţ i-au vândut de teamă că nu vor fi despăgubiţi, ceea ce îngreunează eradicarea acestei boli extrem de contagioase


Până acum au fost despăgubiţi proprietarii a 416 cai bolnavi de anemie infecţionasă, animalele fiind preluate şi omorâte. La nivelul judeţului au mai rămas de plătit 16 cai, pentru care DSVSA a cerut fonduri săptămâna aceasta de la Guvern. Valoarea medie acordată ca despăgubire pentru un cal bolnav a fost de 1.800 – 2.000 de lei, sumă care – susţine Martin – acoperă costurile cumpărării unui cal sănătos.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite