Cu focul nu e de glumit! Încă două persoane amendate de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au dat până acum 12 amenzi
Pompierii au dat până acum 12 amenzi

Numărul sălăjenilor amendaţi în ultima perioadă pentru că au pus în pericol proprietăţi şi chiar şi persoane prin provocarea şi scăparea de sub control a unor incendii a ajuns la 12. Numai ieri au fost amendaţi doi astfel de "piromani", amenzile având un cuantum minim de 1.000, respectiv 2.500 de lei, în funcţie de încadrarea juridică a faptei.

După un weekend de foc la propriu şi la figurat, când Sălajul a fost brăzdat de nu mai puţin de 43 de incendii de vegetaţie şi pădure, seria evenimentelor de acest fel a continuat şi ieri şi astăzi. Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Lucian Jacodi, ieri s-au mai înregistrat nouă incendii de vegetaţie uscată în localităţile Crişeni, Zalău (livada Noghei şi Dealul Morii), Leşmir, Nuşfalău, Recea Mare, Ciglean, Rona şi Cuceu. Au fost distruse aproximativ 90 de hectare de vegetaţie uscată, 15 hectare de litieră de pădure, 800 kilograme de fân. Situaţii mai deosebite au fost înregistrate în localitatea Leşmir, unde au ars 40 ha de vegetaţie uscată şi circa 15 ha litieră de pădure şi în Ciglean, unde focul scăpat de sub control a pătruns în grădina unei gospodării unde a ars circa 800 kg de fân. La Nuşfalău au fost în pericol să ardă stâlpi de telefonie şi fibra optică din vecinătatea unui teren.

Persoana responsabilă de incendiul de la leşmir a fost identificată şi amendată de pompieri. O altă persoană a primit o amendă în Zalău în urma controalelor desfăşurate de ISU în cooperare cu Garda de Mediu. Numărul persoanelor sancţionate în ultima perioadă se ridică, astfel, la 12.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite